
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4.25
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio maitoa tai vettäValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- 2 rkl psylliumia
- 1½ tl suolaa
- 2 dl (200 g) porkkanaraastetta
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 5 dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Urtekram
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kulhossa kädenlämpöinen neste, murennettu hiiva, psyllium ja suola. Anna seistä 10 min.
- Lisää porkkanaraaste, hienonnetut siemenet ja kaurahiutaleet, sekoita. Jätä n. 1/3 siemenistä ja hiutaleista sivuun pinnan koristelua varten.
- Lisää jauhot vähitellen samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi Oivariini, sekoita tasaiseksi.
- Leivo taikinasta heti (taikinaa ei kohoteta tässä vaiheessa) sämpylöitä. Paina sämpylän pintaa siemen-hiutaleseoksessa. Nosta leivinpaperille uunipellille.
- Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 1 h.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
- Tarjoa tuoreena tai pakasta myöhempää käyttöä varten.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
201 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
23,5 g
Rasva
8,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,4 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa