Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat sämpylät

Porkkanaraaste tekee gluteenittomasta sämpylätaikinasta kostean ja mehevän ja rouheinen pinta ihastuttaa ulkonäöllään. Helppoa ja hyvää!

1 h 40 min
keskitaso
180 kcal / 100g
3
6

Ainekset10 sämpylää

10 sämpylää
5 dl
25 g
hiivaa
2 tl
psylliumia
1 ½ tl
suolaa
2 dl
porkkanaraastetta
1 dl
kurpitsansiemeniä
1 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta , esim. Urtekram
½ dl

Ohje

  1. Sekoita kulhossa kädenlämpöinen neste, murennettu hiiva, psyllium ja suola. Anna seistä 10 min.
  2. Lisää porkkanaraaste, hienonnetut siemenet ja kaurahiutaleet, sekoita. Jätä n. 1/3 siemenistä ja hiutaleista sivuun pinnan koristelua varten.
  3. Lisää jauhot vähitellen samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi Oivariini, sekoita tasaiseksi.
  4. Leivo taikinasta heti (taikinaa ei kohoteta tässä vaiheessa) sämpylöitä. Paina sämpylän pintaa siemen-hiutaleseoksessa. Nosta leivinpaperille uunipellille.
  5. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 1 h.
  6. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
  7. Tarjoa tuoreena tai pakasta myöhempää käyttöä varten.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
180 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g
Kalsium
124 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)