Chilipannusämpylät

Chilipannusämpylät
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Chilipannusämpylät

Chilipannusämpylät

Neljän aineksen chilipannusämpylät on helppo ja herkullinen lisäkeleipä keitoille ja salaateille. Päälle tuleva maustevoi ei ole pakollinen, mutta herkullinen lisä sämpylöille. Vaikein osuus reseptin valmistuksessa on odottaa taikinan kohoamista ja paistumista.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
30 min
kohotus
35 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
33 arvostelua

Ainekset7 sämpylää

7 sämpylää
1 prk (2,5 dl)
4 ½ dl
vehnäjauhoja
½ pussia (à 11 g)
kuivahiivaa
( ½ tl
suolaa )

Pinnalle

50 g
2
valkosipulin kynttä
1 dl
hienonnettuja yrttejä
ripaus
suolaa ja mustapippuria

Ohje

  1. Kuumenna kerma kattilassa tai mikrossa hiukan kädelle kuuman tuntuiseksi (42 astetta).
  2. Sekoita joukkoon yhdistetyt vehnäjauho, hiiva (ja suola). Laita kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan liinan alle n. 20 minuutiksi.
  3. Valmista sillä aikaa päälle tuleva maustevoi: Pehmennä voi mikrossa ja sekoita siihen hienonnetut valkosipulin kynnet ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Mikäli haluat sämpylöistä todella tulisia, voit lisätä vielä chilihiutaleita.
  4. Leivo taikina tangoksi jauhotetulla pöydällä, leikkaa taikinasta 7 palaa. Laita uunin kestävään pataan, pannuun tai kattilaan (ø n. 22 cm).
  5. Lusikoi maustevoi päälle tasaisesti. Anna kohota vartin verran.
  6. Paista 225 asteessa n. 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
280 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.