Uunituore sämpylä ilahduttaa viikonloppuaamuisin. Tämä sämpylätaikina vain sekoitetaan lusikalla ja jätetään yön yli huoneenlämpöön tekeytymään. Rouhean rapeakuoriset sämylät saavat olla rustiikkisen näköisiä, joten pyörittelyäkään ei vaadita, vaan taikinan voi paloitella rouheasti veitsellä.
5 dl | vehnäjauhoja |
2 dl | kaurahiutaleita |
2 dl | erilaisia siemeniä esim. auringonkukan-, kurpitsan- tai pellavansiemeniä |
1 dl | kauraleseitä |
1 ½ - 2 tl | suolaa |
1 tl | kuivahiivaa |
1 tl | hunajaa |
5 dl |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.