Yön yli siemensämpylät

Yön yli siemensämpylät
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Yön yli siemensämpylät

Yön yli siemensämpylät

Uunituore sämpylä ilahduttaa viikonloppuaamuisin. Tämä sämpylätaikina vain sekoitetaan lusikalla ja jätetään yön yli huoneenlämpöön tekeytymään. Rouhean rapeakuoriset sämylät saavat olla rustiikkisen näköisiä, joten pyörittelyäkään ei vaadita, vaan taikinan voi paloitella rouheasti veitsellä.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
25 min
tekeytyminen
12 h
Yhteensä
12 h 35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 sämpylää

8 sämpylää
5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
2 dl
erilaisia siemeniä esim. auringonkukan-, kurpitsan- tai pellavansiemeniä
1 dl
kauraleseitä
1 ½ - 2 tl
suolaa
1 tl
kuivahiivaa
1 tl
hunajaa
5 dl
Valio Oddlygood® kaurajuomaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää hunaja ja kaurajuoma, sekoita tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
  2. Peitä kulho. Anna kohota pöydällä yön yli, n. 12 h.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle.
  4. Muotoile taikinasta pitkä pötkö, käytä jauhoja apuna. Leikkaa 8-12 tasakokoista palaa. Nosta palat leivinpaperille uunipellille.
  5. Paista 225 asteessa n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
225 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›