Sämpylätaikina

Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Sämpylätaikina

Sämpylätaikina

Itse tehdyt sämpylät tuovat kotiin ihanan vastaleivotun leivän tuoksun ja maistuvat kaikille vauvasta vaariin. Sämpylöihin voit hyvin lisätä kaurahiutaleiden sijaan aamusta ylijääneen kaurapuuron tai nahistumassa olevan porkkanan raasteena - hävikkiruokaa parhaimmillaan.

1 h 12 min
helppo
212 kcal / 100g
0
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Ainekset18 kpl

18 kpl
5 dl
1 ½ tl
suolaa
2 rkl
sokeria tai hunajaa
25 g
hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
3 dl
kaurahiutaleita
n. 7 dl
sämpyläjauhoja
50 g

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri ja hiiva. (Jos käytät kuivahiivaa, muista lämmittää neste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva sekoitettuna kaurahiutaleisiin.)
  2. Lisää kaurahiutaleet ja vähitellen sämpyläjauhot. Alusta taikinaan lopuksi voi. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi, näin syntyy kuohkeita sämpylöitä. Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina 18 osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä. Kohota hyvin liinan alla. Jos haluat, voitele sämpylät maidolla ja ripota pinnalle kaurahiutaleita tai seesaminsiemeniä.
  4. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min.
Vinkki

Vinkki

Korvaa kaurahiutaleet halutessasi sämpyläjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
212 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›