Sämpylätaikina

Sämpylätaikina
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Sämpylätaikina

Sämpylätaikina

Itse tehdyt sämpylät tuovat kotiin ihanan vastaleivotun leivän tuoksun ja maistuvat kaikille vauvasta vaariin. Sämpylöihin voit hyvin lisätä kaurahiutaleiden sijaan aamusta ylijääneen kaurapuuron tai nahistumassa olevan porkkanan raasteena - hävikkiruokaa parhaimmillaan.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
12 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 12 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset18 kpl

18 kpl
5 dl
1 ½ tl
suolaa
2 rkl
sokeria tai hunajaa
25 g
hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
3 dl
kaurahiutaleita
n. 7 dl
sämpyläjauhoja
50 g

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri ja hiiva. (Jos käytät kuivahiivaa, muista lämmittää neste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva sekoitettuna kaurahiutaleisiin.)
  2. Lisää kaurahiutaleet ja vähitellen sämpyläjauhot. Alusta taikinaan lopuksi voi. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi, näin syntyy kuohkeita sämpylöitä. Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina 18 osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä. Kohota hyvin liinan alla. Jos haluat, voitele sämpylät maidolla ja ripota pinnalle kaurahiutaleita tai seesaminsiemeniä.
  4. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min.
Vinkki

Vinkki

Korvaa kaurahiutaleet halutessasi sämpyläjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
212 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›