Porkkanaletut

Porkkanaletut

Raasta lettutaikinan joukkoon hieman porkkanaraastetta, niin saat kauniin värisiä ja maukkaita lettuja. Ripaus muskottipähkinää antaa letuille hauskan makuvivahteen. Kokeile niin suolaisen kuin makean täytteen kanssa. Letut maistuvat myös sellaisenaan.

45 min
helppo
158 kcal / 100g
1
0

Ainekset8 lettua

8 lettua
200 g
porkkanaa / 150 g porkkanaraastetta
5 dl
3
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
½ tl
suolaa
¼ tl
muskottipähkinää

Paistamiseen

Ohje

  1. Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  2. Anna taikinan turvota 15 - 30 min.
  3. Sekoita taikinaa ennen paistamista. Lisää lettupannulle (Ø 18 cm) 1 dl taikinaa, levitä hieman. Taikinasta saat kahdeksan lettua.
  4. Tarjoa letut sellaisenaan tai makean / suolaisen täytteen kanssa.

Vinkki

Voit tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin jo paistamista edeltävänä päivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
158 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)