
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKauralettutaikina
- 3 dl kaurahiutaleita
- 1 dl vehnäjauhoja
-
6 dl
Valio Eila® maitojuomaa 3%Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
- 3 kananmunaa
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
Täyte ja koristelu
- n. 500 g tuoreita mansikoita
-
4 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1 rkl sokeria
-
3 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa mansikkaValio maustettu rahka mansikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 1 dl mansikkahilloa
Paistamiseen
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
Kauraletut
- Mittaa kaurahiutaleet blenderiin. Käytä konetta, kunnes hiutaleet ovat hienoa jauhoa.
- Lisää muut raaka-aineet ja sekoita blenderissä lettutaikinaksi.
- Anna taikinan tekeytyä 10 - 15 min. Käytä konetta hetki ennen kuin aloitat paistamisen. Näin taikina sekoittuu tasaiseksi ja kuohkeutuu.
- Kuumenna Oivariini lettupannussa ja paista taikinasta lettuja (n. Ø 20 cm). Kakkuun tarvitset 6 - 8 lettua.
Täyte ja kokoaminen
- Perkaa ja viipaloi mansikat. Jätä osa kokonaisiksi koristelua varten.
- Vaahdota kerma ja sokeri.
- Levitä letuille mansikkarahkaa. Kansiletun päällystämisidean voit katsoa halutessasi kuvasta.
- Kokoa päällystetyt letut kakuksi, laittaen väleihin vielä kermavaahtoa ja mansikoita sekä muutamaan väliin hilloa.
- Koristele kansilettu kermavaahdolla, mansikkarahkalla sekä mansikoilla.
- Tarjoa lettukakku jälkiruokana tai kesäjuhlien kakkuna. Leikkaaminen sujuu kätevimmin veitsellä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
173 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
14 g
Rasva
10,8 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa