Siirry sisältöön
Mansikkainen lettukakku

Mansikkainen lettukakku

Mikä tuo kesän? Lettukestit ja mansikat. Rakenna letuista yhtä aikaa näyttävä ja rento jälkiruoka tai kahvipöydän komeus kokoamalla lettuja, marjoja, mansikoita ja mansikkarahkaa kerroksittain kakuksi. Maistuu varmasti muksusta vaariin!

Mansikkainen lettukakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kauralettutaikina

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa

Täyte ja koristelu

  • n. 500 g tuoreita mansikoita
  • 4 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rkl sokeria
  • 3 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa mansikka
    Valio maustettu rahka mansikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g mansikka laktoositon
  • 1 dl mansikkahilloa

Paistamiseen


Ohje

Kauraletut

  1. Mittaa kaurahiutaleet blenderiin. Käytä konetta, kunnes hiutaleet ovat hienoa jauhoa.
  2. Lisää muut raaka-aineet ja sekoita blenderissä lettutaikinaksi.
  3. Anna taikinan tekeytyä 10 - 15 min. Käytä konetta hetki ennen kuin aloitat paistamisen. Näin taikina sekoittuu tasaiseksi ja kuohkeutuu.
  4. Kuumenna Oivariini lettupannussa ja paista taikinasta lettuja (n. Ø 20 cm). Kakkuun tarvitset 6 - 8 lettua.

Täyte ja kokoaminen

  1. Perkaa ja viipaloi mansikat. Jätä osa kokonaisiksi koristelua varten.
  2. Vaahdota kerma ja sokeri.
  3. Levitä letuille mansikkarahkaa. Kansiletun päällystämisidean voit katsoa halutessasi kuvasta.
  4. Kokoa päällystetyt letut kakuksi, laittaen väleihin vielä kermavaahtoa ja mansikoita sekä muutamaan väliin hilloa.
  5. Koristele kansilettu kermavaahdolla, mansikkarahkalla sekä mansikoilla.
  6. Tarjoa lettukakku jälkiruokana tai kesäjuhlien kakkuna. Leikkaaminen sujuu kätevimmin veitsellä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 173 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 14 g
Rasva 10,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search