Kookosletut

Kookosletut

Kookosbanaaniletut ovat makumuistoja Thaimaan matkalta, jossa katukeittiöstä sai ihania banaanitäytteisiä kookoslettuja. Lettu ei kaipaa lisämausteita, kun banaani on täysin kypsä. Jos lisämakeutta kaipaa ja tarjoaa letun esim. (puolitettuna) jälkiruokana, voi päälle valuttaa hieman siirappia tai hunajaa.

15 min
helppo
181 kcal / 100g
6
3

Ainekset4 lettua

4 lettua
2
kananmunaa
1 prk (2,5 dl)
1 ¼ dl
vehnäjauhoja
2 rkl (28 g)
sokeria

Täyte

1 iso (yht. 200 g kuorittuna)
banaania

Paistamiseen

Ohje

  1. Kurkkaa ensin lettujen valmistumisvideo:
  2. Viipaloi banaani.
  3. Vatkaa lettutaikinan ainekset kulhossa.
  4. Kuumenna Oivariini rasva paistinpannulla.
  5. Mittaa 1 dl taikinaa paistinpannulle. Kääntele pannua hieman, että taikina hieman leviää (käytä esim. Ø 20 cm:n lettupannua). Paista keskilämmöllä.
  6. Kun lettu on lähes hyytynyt, levitä banaaniviipaleet puolikkaan letun päälle. Taita lettu kaksinkerroin ja tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
181 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)