Valkosuklaiset letut

Valkosuklaiset letut

1 h 50 min
keskitaso
183 kcal / 100g
4
5

Näissä letuissa on kutkuttava rakenne ja valkosuklainen maku. Kokeile ja ylläty perunasuurimoista valmistetun letun mausta.

Ainekset

24 lettua
1 l
3 dl
perunasuurimoita , Helmi
1 ½ rkl
sokeria
½ rkl
vaniljasokeria
1 mm
suolaa
¾ dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
50 g
valkosuklaata

Paistamiseen

n. 1/2 dl

Tarjoiluun

valkosuklaalastuja
marjoja

Ohje

  1. (Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.)
  2. Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi. Ripottele perunasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Oleellista on, että maitojuoma on kiehuu.
  3. Keitä 10 min. Sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Nosta sivuun. Mausta puuro sokerilla, vaniljasokerilla ja suolalla. Anna jäähtyä.
  4. Lisää vehnäjauho, munat ja karkeaksi rouheeksi paloiteltu valkosuklaa. Sekoita.
  5. Kuumenna Oivariini rasva lettupannulla keskilämmöllä. Paista letut pannulla molemmin puolin.
  6. Tarjoa jälkiruokana sellaisenaan tai marjojen ja valkosuklaalastujen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
183 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
5 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)