Valkosuklaiset letut

Valkosuklaiset letut
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Valkosuklaiset letut

Valkosuklaiset letut

Näissä letuissa on kutkuttava rakenne ja valkosuklainen maku. Kokeile ja ylläty perunasuurimoista valmistetun letun mausta.

Valmistusaika

Työaika
50 min
jäähdytys
1 h
Yhteensä
1 h 50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset24 lettua

24 lettua
1 l
3 dl
perunasuurimoita , Helmi
1 ½ rkl
sokeria
½ rkl
vaniljasokeria
1 mm
suolaa
¾ dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
50 g
valkosuklaata

Paistamiseen

n. 1/2 dl

Tarjoiluun

valkosuklaalastuja
marjoja

Ohje

  1. (Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.)
  2. Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi. Ripottele perunasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Oleellista on, että maitojuoma on kiehuu.
  3. Keitä 10 min. Sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Nosta sivuun. Mausta puuro sokerilla, vaniljasokerilla ja suolalla. Anna jäähtyä.
  4. Lisää vehnäjauho, munat ja karkeaksi rouheeksi paloiteltu valkosuklaa. Sekoita.
  5. Kuumenna Oivariini rasva lettupannulla keskilämmöllä. Paista letut pannulla molemmin puolin.
  6. Tarjoa jälkiruokana sellaisenaan tai marjojen ja valkosuklaalastujen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
183 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›