Kauraletut

Kauraletut

Paljon kauraa sisältävät letut on helppoa ja edullista tehdä kaurahiutaleista. Ohjeella saat herkulliset letut, kokoatpa niistä sitten lettukakun tai täytät ne suolaisilla täytteillä. Ja kukapa voisi vastustaa lettuja kermavaahdolla ja hillolla....

45 min
helppo
166 kcal / 100g
2
6

Ainekset10 lettua (Ø 20 cm)

10 lettua (Ø 20 cm)

Kaurainen lettutaikina

3 dl
kaurahiutaleita
1 dl
vehnäjauhoja
6 dl
2 rkl
3
luomu kananmunaa
1 rkl
sokeria
¾ tl
suolaa

Paistamiseen

Ohje

  1. Mittaa kaurahiutaleet blenderiin. Käytä konetta, kunnes hiutaleet ovat hienoa jauhoa.
  2. Lisää muut raaka-aineet ja sekoita lettutaikinaksi.
  3. Anna taikinan tekeytyä 10 - 15 min. Käytä blenderiä hetki ennen kuin aloitat paistamisen. Näin taikina sekoittuu tasaiseksi ja kuohkeutuu.
  4. Sulata voi lettupannussa ja paista taikinasta noin 10 lettua (lettupannun koko Ø 20 cm).

Vinkki

Rakenna letuista mansikkainen lettukakku. Ks. ohje Mansikkainen lettukakku.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
166 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
87 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)