Kauraletut

Kauraletut
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kauraletut

Paljon kauraa sisältävät letut on helppoa ja edullista tehdä kaurahiutaleista. Ohjeella saat herkulliset letut, kokoatpa niistä sitten lettukakun tai täytät ne suolaisilla täytteillä. Ja kukapa voisi vastustaa lettuja kermavaahdolla ja hillolla....

Valmistusaika

Työaika
30 min
turvotus
15 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset10 lettua (Ø 20 cm)

10 lettua (Ø 20 cm)

Kaurainen lettutaikina

3 dl
kaurahiutaleita
1 dl
vehnäjauhoja
6 dl
2 rkl
3
luomu kananmunaa
1 rkl
sokeria
¾ tl
suolaa

Paistamiseen

Ohje

  1. Mittaa kaurahiutaleet blenderiin. Käytä konetta, kunnes hiutaleet ovat hienoa jauhoa.
  2. Lisää muut raaka-aineet ja sekoita lettutaikinaksi.
  3. Anna taikinan tekeytyä 10 - 15 min. Käytä blenderiä hetki ennen kuin aloitat paistamisen. Näin taikina sekoittuu tasaiseksi ja kuohkeutuu.
  4. Sulata voi lettupannussa ja paista taikinasta noin 10 lettua (lettupannun koko Ø 20 cm).
Vinkki

Vinkki

Rakenna letuista mansikkainen lettukakku. Ks. ohje Mansikkainen lettukakku.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
166 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›