Pähkinätäytteiset tattariletut

Pähkinätäytteiset tattariletut

Pähkinätäytteiset pikkuletut yhdistävät kotoista suomalaista lettukulttuuria ja lähi-idän baklavatyyppisten jälkiruokien makumaailmaa.

40 min
keskitaso
287 kcal / 100g
0

Ainekset34 pikkulettua

34 pikkulettua
5 dl
2
luomu kananmunaa
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
tattarijauhoja
1 tl
tummaa siirappia tai ruokosokerisiirappia
¼ tl
suolaa
2 rkl

Pähkinätäyte ja jogurtti

100 g
hasselpähkinöitä
100 g
kuorittuja manteleita
2 rkl
4 rkl
tummaa siirappia tai ruokosokerisiirappia
1 tl
jauhettua kanelia
ripaus
suolaa
3 - 4 dl

Paistamiseen

Pinnalle

n. 1/2 dl
tummaa siirappia tai ruokosokerisiirappia

Ohje

  1. Yhdistä lettutaikinan ainekset kulhossa. Anna taikinan tekeytyä täytteen valmistamisen ajan.
  2. Paista taikinasta ohuita lettuja voissa pikkulettupannulla.
  3. Nosta lettujen päälle n. 1/2 rkl jogurttia ja 1/2 rkl pähkinätäytettä. Taita letut puolikuun muotoon.
  4. Valuta lettuannoksen (2 - 3 täytettyä lettua) päälle hieman siirappia. Tarjoa jälkiruokana.
  5. Täyte

  6. Paahda pähkinät ja mantelit kuivalla, pinnoitetulla pannulla. Poista hasselpähkinöistä irtoavat kuoret.
  7. Laita pähkinät, mantelit, huoneenlämpöinen voi, siirappi, kaneli ja suola tehosekoittimeen. Käytä konetta, kunnes seos on tahnamaista.
Vinkki

Vinkki

Kokeile tattarijauhojen sijaan ohrajauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
287 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,2 g
Kalsium
73 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›