Grahampitaleivät

Grahampitaleivät

1 h 42 min
keskitaso
240 kcal / 100g
1
1

Pitaleipä valmistetaan perinteisesti vaaleasta vehnäjauhosta, mutta kannattaa kokeilla jauhojen seassa myös grahamjauhoa. Vahvemman makuinen pitaleipä maistuu esim. Hirvenlihakebabin tai paistetun poronkäristyslihan kanssa.

Ainekset

12 kpl
2 dl
2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
4 dl
grahamjauhoja
3 ½ dl
vehnäjauhoja
50 g

Ohje

  1. Sekoita jogurtti ja vesi. Lämmitä kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja sokeri.
  2. Alusta joukkoon jauhot. Vaivaa taikinaa kunnolla, että siihen tulee sitkoa. Lisää lopuksi voisula.
  3. Ripota taikinan pinnalle vähän jauhoja. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Jaa kohonnut taikina 12:een osaan. Pyörittele ne "pulliksi". Käytä apuna jauhoja.
  5. Kauli pullat 5 mm:n paksuisiksi, pyöreiksi pitaleiviksi (Ø 12 - 15 cm). Laita kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Anna leipien kohota hyvin leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.
  7. Pitaleivät saavat olla kohokuorisia, kuplamaisia, jolloin ne voi halkaista helposti ja täyttää.
  8. Tarjoa täytettyinä esim. Hirvikebabin kanssa.

Vinkki

Pitaleivät voi valmistaa myös kokonaan grahamjauhoista, tällöin jauhojen kokonaismäärä on 7 dl. Tällöin leivistä tulee vahvasti viljavan makuisia.
Lisukkeeksi
Hirvikebab
16 h 25 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
240 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
7 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön8.2.2016 kello 20:27
voiko laittaa jogurtin tilalla vettä.