Baklava

Baklava

2 h 20 min
keskitaso
447 kcal / 100g
1
2

Baklava on lähi-idästä kotoisin oleva rapea ja erittäin makea leivonnainen. Baklava koostuu filotaikinasta, pähkinöistä ja siirapista tai hunajasta. Baklavaa voidaan maustaa esim. vaniljalla, ruusuvedellä tai kuten tässä ohjeessa, kardemummalla ja appelsiininkukkavedellä.

Ainekset

25 annosta
1 pkt (450 g / 12 arkkia)
filotaikinaa
100 g
2 tl
sitruunamehua
250 g
kuorittuja pistaasipähkinöitä
250 g
kuorittuja manteleita
1 dl
juoksevaa hunajaa
1 tl
kardemummaa
2 dl
vettä
2 dl
sokeria
1 tl
appelsiininkukkavettä

Ohje

  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Avaa rulla ja leikkaa taikinapino kahteen osaan. Sulata voi ja lisää joukkoon sitruunamehu. Voitele puolikas taikinalevy kauttaaltaan voilla. Siirrä leivinpaperille uunipellille. Pinoa 12 puolikasta levyä päällekkäin, voitele jokainen levy.
  2. Hienonna pähkinät ja mantelit monitoimikoneessa tai veitsellä, säästä 1/2 dl pistaasipähkinöitä koristeluun. Sekoita joukkoon hunaja ja kardemumma. Levitä seos tasaisesti filotaikinalevyjen päälle.
  3. Pinoa kanneksi loput puolikkaat filotaikinalevyt, voitele jokainen kauttaaltaan.
  4. Nipistä reunat kiinni. Leikkaa veitsellä vinoneliöt päälle, siten että taikina ei rikkoudu.
  5. Paista uunin keskiosassa ensin 175 asteessa 20 min. Alenna lämpö 150 asteeseen. Paista vielä n. 30 min, kunnes taikina on päältä kauniin kullanruskea.
  6. Keitä vedestä ja sokerista siirappi, mausta halutessa appelsiininkukkavedellä. Valuta siirappi tasaisesti kypsän leivonnaisen päälle. Anna jäähtyä. Ripottele pinnalle hienonnettuja pistaasipähkinöitä. Leikkaa paloiksi.

Vinkki

Baklava on täyteläinen ja imelä leivonnainen, joten pieni annospala riittää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
447 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
33 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
7 g
Kalsium
95 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön24.8.2016 kello 19:11
Ei tarvitse siirappia tai hunajaa.. käy pelkästään sokeri ja vesi siirapiksi keittämällä yhtä suuri määrä esim kaksi kahvikuppia jne..
Nimetön30.5.2015 kello 16:37
Hunajalle allergiset ? Vaalea siirappi , käykö ?