Lähi-itä
Lähi-idän ruokakulttuuri on täynnä makuja ja mausteita. Lähi-idän alue kattaa Välimeren itärannikon, Persianlahden sekä Arabian niemimaan naapurimaineen. Laajan alueen sisällä onkin useita erillisiä ruokakulttuureja. Lähi-idän yleisiä raaka-aineita ovat oliivit, kasvikset, kikherneet, jogurtit ja yritit.
Esimerkiksi mezet ovat maukas tapa tutustua Lähi-idän keittiöön. Meze-pöytä koostuu erilaisista pienistä suupaloista ja tahnoista, joita voi nauttia pikkusyötävänä tai kokonaisena ateriana. Taboulleh on puolestaan raikas kasvis-bulgursalaatti. Taboullehia nautitaan pääruoan lisäkkeenä tai osana meze-pöytää.
Katso maukkaat Lähi-idän reseptit!
34 reseptiä
Ruispaneroidut munakoisot
Ruokaisa shakshuka
Lammaspelti
AURA hummus
Marokkolaiset mausteiset lihapullat
Nyhtölammas
Munakoiso-jogurttikulho
Pizzarulla
Kikhernepitat
Bataatti-kvinoasalaatti
Mausteiset broileripyörykät
Kurkumalatte
Hatsapuri eli täytetty juustoleipä
Parempi hummus
Kvinoasalaatti
Lammas-kaftat & kukkakaalilisäke
Kibbeh eli mausteinen lammaspyörykkä
Baklava
Taboulleh
Oliivi-kanatagine & mantelicouscous
Paprikaiset pitaleivät & yrtti-labneh
Grahampitaleivät
Pähkinätäytteiset tattariletut
Juureshummus
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?