
Lähi-itä
Lähi-idän ruokakulttuuri on täynnä makuja ja mausteita. Lähi-idän alue kattaa Välimeren itärannikon, Persianlahden sekä Arabian niemimaan naapurimaineen. Laajan alueen sisällä onkin useita erillisiä ruokakulttuureja. Lähi-idän yleisiä raaka-aineita ovat oliivit, kasvikset, kikherneet, jogurtit ja yritit.
Esimerkiksi mezet ovat maukas tapa tutustua Lähi-idän keittiöön. Meze-pöytä koostuu erilaisista pienistä suupaloista ja tahnoista, joita voi nauttia pikkusyötävänä tai kokonaisena ateriana. Taboulleh on puolestaan raikas kasvis-bulgursalaatti. Taboullehia nautitaan pääruoan lisäkkeenä tai osana meze-pöytää.
Katso maukkaat Lähi-idän reseptit!
39 reseptiä

25 min
Ruokaisa shakshuka

1 h 25 min
Lammaspelti

10 min
AURA hummus

25 min
Vegaaninen välimeren rulla

40 min
Marokkolaiset mausteiset lihapullat

20 min
Paahdettu paprikadippi

17 h
Nyhtölammas

5 min
Suolainen jogurttijuoma

45 min
Munakoiso-jogurttikulho

15 min
Pizzarulla

1 h 30 min
Bataatti-kvinoasalaatti

20 min
Kikhernepitat

30 min
Mausteiset broileripyörykät

15 min
Kurkumalatte

3 h 55 min
Hatsapuri eli täytetty juustoleipä

5 min
Parempi hummus

30 min
Kvinoasalaatti

45 min
Kibbeh eli mausteinen lammaspyörykkä

35 min
Lammas-kaftat & kukkakaalilisäke

3 h
Meze-pöytä

20 min
Taboulleh

2 h 20 min
Baklava

25 min
Kotijuusto-melonisalaatti

30 min
Ras el hanout-couscouslisäke
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?