Kvinoasalaatti

Kvinoasalaatti

Kvinoa on maukas ja gluteeniton vaihtoehto couscousille tai bulgurille. Voit valmistaa tämän salaatin kanssa tarjottavan kanelijogurttikastikkeen myös laktoosittomasta tuotteesta.

30 min
helppo
209 kcal / 100g
5
4

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
kvinoaa
2 rkl
extra virgin oliiviöljyä
½ (n. 1/2 dl)
sitruunan mehu
1 - 1 1/2 dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 tl
raastettua sitruunankuorta
½ tl
suolaa
1 tl
kuivattua minttua
1 (50 g)
punasipuli
3 kpl (60 g)
kuivattuja, pehmeitä viikunoita
4 - 5 (50 g)
aurinkokuivattuja tomaatteja vedessä tai öljyssä

Kanelijogurtti

3 dl
½ tl
kanelia
½ rkl
siirappia

Ohje

  1. Huuhtele kvinoa siivilässä. Keitä se kypsäksi suolalla (1/4 tl) maustetussa vedessä (6 dl) 15 - 20 min. Tarkista keittoaika pakkauksesta.
  2. Valuta kvinoa siivilässä. Sekoita jäähtyneen kvinoan joukkoon öljy, sitruunamehu, kuoriraaste, persilja sekä mausteet.
  3. Hienonna sipuli. Viipaloi viikunat ja aurinkokuivatut tomaatit. Yhdistä kvinoaseokseen.
  4. Mausta jogurtti kanelilla ja siirapilla. Tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
209 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g
Kalsium
75 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)