Kvinoasalaatti

Kvinoasalaatti

30 min
helppo
209 kcal / 100g
4
2

Kvinoa on maukas ja gluteeniton vaihtoehto couscousille tai bulgurille. Voit valmistaa tämän salaatin kanssa tarjottavan kanelijogurttikastikkeen myös laktoosittomasta tuotteesta.

Ainekset

4 annosta
2 dl
kvinoaa
2 rkl
extra virgin oliiviöljyä
½ (n. 1/2 dl)
sitruunan mehu
1 - 1 1/2 dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 tl
raastettua sitruunankuorta
½ tl
suolaa
1 tl
kuivattua minttua
1 (50 g)
punasipuli
3 kpl (60 g)
kuivattuja, pehmeitä viikunoita
4 - 5 (50 g)
aurinkokuivattuja tomaatteja vedessä tai öljyssä

Kanelijogurtti

3 dl
½ tl
kanelia
½ rkl
siirappia

Ohje

  1. Huuhtele kvinoa siivilässä. Keitä se kypsäksi suolalla (1/4 tl) maustetussa vedessä (6 dl) 15 - 20 min. Tarkista keittoaika pakkauksesta.
  2. Valuta kvinoa siivilässä. Sekoita jäähtyneen kvinoan joukkoon öljy, sitruunamehu, kuoriraaste, persilja sekä mausteet.
  3. Hienonna sipuli. Viipaloi viikunat ja aurinkokuivatut tomaatit. Yhdistä kvinoaseokseen.
  4. Mausta jogurtti kanelilla ja siirapilla. Tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
209 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
11 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
75 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön10.9.2016 kello 12:58
Kvinon kanssa pitää aina syödä maitotuotteita johtuen kvinon hapoista.
Nimetön5.4.2016 kello 17:17
Tämä oli niin jännittävän kuuloinen resepti viikunoineen, että pitihän sitä kokeilla. Hyvältä maistui myös ilman jogurttia! Lisäsin keitettyjä kikherneitä, jotta sain tästä tukevamman aterian.