Bataatti-kvinoasalaatti

Bataatti-kvinoasalaatti

1 h 30 min
keskitaso
147 kcal / 100g
1
1

Maukas lounassalaatti koostuu pehmeästä bataatista, ravinteikkaasta kvinoasta ja kasviksista. Salaatin maustaa makean hapan taatelivinaigrette. Hyvää ruokahalua!

Ainekset

8 annosta

Taatelivinaigrette

6
pehmeää, kivetöntä taatelia
1 dl
oliiviöljyä
½ dl
sitruunamehua
2 tl
Dijon-sinappia
pala
tuoretta inkivääriä
1 tl
jauhettua korianteria
½
tuoretta chiliä
¼ tl
kanelia
ripaus
suolaa ja pippuria

Salaatti

2 dl
kvinoaa
1 (600 g)
bataatti
1
paprika
1
punasipuli
250 g
miniluumutomaatteja
1 tlk (290 g)
esikeitettyjä kikherneitä
ruukku
tuoretta korianteria
ruukku
tuoretta minttua
suolaa ja pippuria
1 - 2 dl

Ohje

  1. Valmista ensin taatelivinaigrette: Anna taatelien liota vähässä vedessä n. 1 h. Säästä vesi. Mittaa kaikki vinaigretten ainekset kannuun tai korkeaan kulhoon. Soseuta. Notkista tarvittaessa taatelien liotusvedellä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  2. Kuori ja halkaise bataatit. Kuutioi. Keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä juuri ja juuri kypsiksi, n. 10 min bataattien koosta riippuen. Valuta ja jäähdytä nopeasti.
  3. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuutioi paprika, viipaloi sipuli ja halkaise tomaatit. Valuta kikherneet. Laita kulhoon. Mausta hienonnetuilla yrteillä (säästä hiukan salaatin pinnalle), suolalla ja pippurilla. Kaada päälle vinaigrette. Sekoita varoen.
  5. Kerrostele ainekset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle jogurttia. Viimeistele hienonnetulla yrtillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
147 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
7 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)