Siirry sisältöön
Ruispaneroidut munakoisot

Ruispaneroidut munakoisot

Paahda herkulliset ruiskorppujauhotetut munakoisot uunissa ja yhdistä granaattiomenan siementen ja yrttien kanssa. Lähi-itä -henkisen ruoan makumaailma viimeistellään tahini-jogurtilla. Tarjoa ruispaneroidut munakoisot alku- tai lisukeruokana. Kurkkaa myös vinkki bowlista! Tälle ohjeelle on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo sen olevan terveellisempi vaihtoehto.

Ruispaneroidut munakoisot

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g munakoisoa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 tl vettä
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1½ rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 rkl ruiskorppujauhoja
  • 150 g granaattiomenan siemeniä
  • ½ dl tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Tahini-jogurttikastike


Ohje

  1. Tämän ruokaohjeen mukaan valmistetussa ruoassa on kohtuudella rasvaa, tyydyttynyttä rasvaa ja suolaa.
  2. Huuhtele ja kuivaa munakoiso. Leikkaa tasakokoisiksi kuutioiksi (n. 1,5 x 1,5 cm).
  3. Riko muna reunalliselle lautaselle (esim. keittolautanen), lisää sitruunapippuri ja vesi. Sekoita rakenne haarukalla. Mittaa perunajauhot omalle lautaselle.
  4. Pyörittele munakoisot ensin munaseoksessa ja sitten perunajauhossa.
  5. Lisää jäljelle jääneeseen munaseokseen Oivariini. Valuta loppu munaseos perunajauhotettujen munakoisojen sekaan. Ripottele joukkoon korppujauho.
  6. Levitä munakoisot uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 250 asteessa n. 15 min.
  7. Valmista paistamisen aikana lisukkeet: Sekoita jogurtti ja tahini tasaiseksi kastikkeeksi. Hienonna yrtti ja yhdistä se granaattiomenan siementen joukkoon.
  8. Kokoa ainekset alkuruoaksi vadille tai annoskulhoihin. Tarjoa kastike erikseen tai annokseen valutettuna.

Vinkki! Kvinoa-munakoisobowl

  1. Muunna ruoka pääruoaksi tarjoamalla munakoisot garam masalalla maustetun kvinoan kanssa: Kypsennä 2 dl kvinoaa pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta loppuvaiheessa teelusikallisella garam masala mausteseosta. Päällystä kvinoa-annokset munakoisolla, granaattiomena-yrttiseoksella ja kastikkeella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 127 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 10,1 g
Rasva 6,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search