Salviapolenta grillatuilla kasviksilla

Salviapolenta grillatuilla kasviksilla
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Salviapolenta grillatuilla kasviksilla

Salviapolenta grillatuilla kasviksilla

Salvialla maustettu polenta on lohturuokaa parhaimmillaan. Se on mainio lisäke erilaisille liha- tai broileriruoille. Se toimii sellaisenaan grillattujen kasvisten kanssa myös kasvisruokana.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
7 ½ dl
vettä
½ tl
suolaa
1 ½ dl
polentasuurimoita
mustapippuria myllystä
1 tl
kuivattua salviaa
1 prk (250 g)

Grillatut kasvikset

1
punasipuli
½ (n. 100 g)
kesäkurpitsaa
1 pieni (n. 100 g)
punainen paprika
½ (n. 150 g)
munakoisoa
2 rkl
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
¼ prk (à 180 g)

Ohje

  1. Aloita valmistamalla grillatut kasvikset. Kuori ja kuutioi sipuli. Leikkaa kesäkurpitsa, paprika ja munakoiso pieniksi kuutioiksi. Laita kasvikset uunivuokaan. Sekoita joukkoon Oivariini. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunin yläosassa 225 asteessa n. 20 min.
  2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola. Kaada joukkoon polentasuurimot samalla hyvin sekoittaen. Keitä puuroa keskilämmöllä muutama min, kunnes kypsää. Mausta pippurilla ja salvialla. Lisää Koskenlaskija, sekoita.
  3. Annostele puuro lautasille. Lusikoi päälle grillattuja kasviksia. Murenna pinnalle salaattijuustoa.
  4. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lihan, kalan tai broilerin lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
68 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.