Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Salviapolenta grillatuilla kasviksilla

Salvialla maustettu polenta on lohturuokaa parhaimmillaan. Se on mainio lisäke erilaisille liha- tai broileriruoille. Se toimii sellaisenaan grillattujen kasvisten kanssa myös kasvisruokana.

Salviapolenta grillatuilla kasviksilla
Salviapolenta grillatuilla kasviksilla

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7½ dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl polentasuurimoita
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 tl kuivattua salviaa
  • 1 prk (250 g)
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamaton
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi maustamaton on juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana. Se…
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi e250 g maustamaton laktoositon

Grillatut kasvikset

  • 1 punasipuli
  • ½ (n. 100 g) kesäkurpitsaa
  • 1 pieni (n. 100 g) punainen paprika
  • ½ (n. 150 g) munakoisoa
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ¼ prk (à 180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Ohje

  1. Aloita valmistamalla grillatut kasvikset. Kuori ja kuutioi sipuli. Leikkaa kesäkurpitsa, paprika ja munakoiso pieniksi kuutioiksi. Laita kasvikset uunivuokaan. Sekoita joukkoon Oivariini. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunin yläosassa 225 asteessa n. 20 min.
  2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola. Kaada joukkoon polentasuurimot samalla hyvin sekoittaen. Keitä puuroa keskilämmöllä muutama min, kunnes kypsää. Mausta pippurilla ja salvialla. Lisää Koskenlaskija, sekoita.
  3. Annostele puuro lautasille. Lusikoi päälle grillattuja kasviksia. Murenna pinnalle salaattijuustoa.
  4. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lihan, kalan tai broilerin lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 77 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 4,6 g
Rasva 5,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search