Tuliset juustopopparit

Tuliset juustopopparit
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Tuliset juustopopparit

Tuliset juustopopparit

Popcornit ja paahtunut tulinen juusto on vastustamaton yhdistelmä. Illanistujaisissa nämä katoavat parempiin suihin silmän räpäyksessä.

Valmistusaika

Työaika
10 min
Yhteensä
10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen
½ dl
rypsiöljyä
n. 100 g
maissin jyviä
1/4 - ½ tl
suolaa
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Valmista popcornin jyvät suuressa kannellisessa kattilassa. Kaada öljy kattilan pohjalle, lisää jyvät. Laita kansi kattilan päälle. Kuumenna liedellä kattilaa heilutellen, kunnes kaikki jyvät ovat poksahtaneet auki. Älä avaa kantta kesken kuumennuksen. Mausta suolalla. (Voit halutessasi käyttää myös mikropopcorneja. Valmista ne pakkauksen ohjeen mukaan.)
  2. Levitä popcornit leivinpaperille uunipellille. Ripottele päälle juustoraaste.
  3. Paahda uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa n. 3 min, kunnes juusto on sulanut. Anna jäähtyä.
  4. Tarjoile pikkusuolaisena illanistujaisissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
363 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
30 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.