Tuliset juustopopparit

Tuliset juustopopparit

10 min
helppo
363 kcal / 100g
0
0

Popcornit ja paahtunut tulinen juusto on vastustamaton yhdistelmä. Illanistujaisissa nämä katoavat parempiin suihin silmän räpäyksessä.

Ainekset

null uunipellillinen
½ dl
rypsiöljyä
n. 100 g
maissin jyviä
1/4 - 1/2 tl
suolaa
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Valmista popcornin jyvät suuressa kannellisessa kattilassa. Kaada öljy kattilan pohjalle, lisää jyvät. Laita kansi kattilan päälle. Kuumenna liedellä kattilaa heilutellen, kunnes kaikki jyvät ovat poksahtaneet auki. Älä avaa kantta kesken kuumennuksen. Mausta suolalla. (Voit halutessasi käyttää myös mikropopcorneja. Valmista ne pakkauksen ohjeen mukaan.)
  2. Levitä popcornit leivinpaperille uunipellille. Ripottele päälle juustoraaste.
  3. Paahda uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa n. 3 min, kunnes juusto on sulanut. Anna jäähtyä.
  4. Tarjoile pikkusuolaisena illanistujaisissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
363 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
30 g
Suola
1,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
379 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)