Maissikakut

Maissikakut

Maissikakut toimivat sekä pääruokana tai aterian lisukkeena. Pannulla kasvispihviksi paistetuna se sopii kasvishampurilaisen täytteeksi. Maustettu kerma tuo makua kakkuun ja kastikkeeksi. Helppoa!

35 min
helppo
168 kcal / 100g
0
1

Ainekset10 kpl

10 kpl
2 dl
maissihiutaleita
1 pussi (200 g)
pakastemaissia
1 (60 g)
porkkana
1 - 2 (30 g)
kevätsipulia
½ dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1
kananmuna
½ prk (à 2,5 dl)
¼ tl
suolaa
1 ½ rkl
maissitärkkelystä , esim. Maizena
1 mm (maustemitta)
muskottipähkinää

Vuokaan

½
maissihiutaleita
2 rkl

Kastike

½ prk (à 2 1/2 dl)

Ohje

  1. Hienonna maissihiutaleet ja maissit monitoimikoneessa.
  2. Kuori ja raasta porkkana.
  3. Hienonna kevätsipuli ja persilja.
  4. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  5. Voitele muffinipelti Oivariini rasvalla ja jauhota murskatuilla maissihiutaleilla. Maissihiutaleet voi murskata kätevästi esim. pakastepussissa kädellä painamalla.
  6. Kaada maissimassa vuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 18 min.
  7. Lämmitä kerma kastikkeeksi. Tarjoa maissikakut kastikkeen kanssa osana pääruokaa tai lisukkeena lihalle, kalalle tai kanalle.

Vinkki

Voit muotoilla massasta myös pihvejä ja paistaa ne paistinpannulla rasvassa tai uunissa uunipellillä leivinpaperin päällä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
168 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)