Punajuurifalafelpihvit

Punajuurifalafelpihvit

Punajuurista syntyy kauniin punaisia pihvejä. Mausta falafelien tyyliin. Valmistus on ripeää kun käytät etikkapunajuurta ja kypsiä kikherneitä.

Ainekset13 pientä pihviä

13 pientä pihviä

Pihvit

280 g
etikkapunajuuria valutettuna
230 g
esikeitettyjä kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna
1 prk
1
valkosipulin kynsi
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
juustokuminaa
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
kananmuna
1 rkl
seesaminsiemeniä
1 dl
kaurahiutaleita
½ dl
perunajauhoja
2 rkl

Kastike

½
kesäkurpitsa
200 g
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
raastettua sitruunankuorta
suolaa myllystä

Ohje

  1. Laita punajuuret, kikherneet, salaattijuustokuutiot ja mausteet kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Lisää massaan kananmuna, seesaminsiemenet, kaurahiutaleet sekä perunajauhot. Sekoita ja anna taikinan tekeytyä hetki ennen paistamista.
  2. Paista taikinasta pikkupihvejä lettupannulla Oivariini rasvassa.
  3. Valmista kastike. Halkaise kesäkurpitsa ja poista lusikalla keskusta. Raasta kurpitsa ja lisää joukkoon jogurtti, sitruunanmehua, sitruunan raastettua kuorta ja ripaus suolaa myllystä. Tarjoile punajuuripihvien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
67 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›