Kasvispihvit ja salaattijuustotsatsiki

Kasvispihvit ja salaattijuustotsatsiki
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kasvispihvit ja salaattijuustotsatsiki

Kasvispihvit ja salaattijuustotsatsiki

Kasvispihvit saavat mehevyyttä ja makua maustetusta salaattijuustosta. Tarjoa kasvispihvien kanssa raikasta tsatsikia.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
66 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 (n. 250 g)
porkkanaa
1 pieni (200 g)
palsternakka
1 (150 g)
peruna
1
sipuli
½ (200 g)
kesäkurpitsaa
1 prk (160 g)
1
kananmuna

Salaattijuustotsatsiki

½
kurkkua
ripaus
suolaa
2 dl
1 prk (160 g)
1
valkosipulin kynsi
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Aloita valmistamalla tsatsiki. Raasta kurkku. Mausta ripauksella suolaa. Anna ylimääräisen nesteen valua pois lävikössä. Sekoita joukkoon jogurtti ja murennettu, valutettu salaattijuusto. Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja mustapippurilla. Anna maustua peitettynä jääkaapissa.
  2. Kuori porkkanat, palsternakka, peruna ja sipuli. Raasta kaikki kasvikset raastimen karkealla terällä.
  3. Murenna kasvisraasteen joukkoon valutettu salaattijuusto. Sekoita lopuksi raasteeseen muna.
  4. Kuumenna lettu- tai paistinpannussa Oivariini. Nosta raasteseosta pannulle paksuhkoiksi keoiksi. Painele lusikan pesällä tasaiseksi.
  5. Paista keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita ja rapeita.
  6. Tarjoa kasvispihvejä salaattijuustotsatsikin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Jos kasviksista irtoaa runsaasti nestettä ja pihvit hajoavat paistettaessa, lisää raasteseokseen 1 - 2 rkl vehnäjauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
85 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.