Siirry sisältöön
Kasvispihvit ja salaattijuustotsatsiki

Kasvispihvit ja salaattijuustotsatsiki

Kasvispihvit saavat mehevyyttä ja makua maustetusta salaattijuustosta. Tarjoa kasvispihvien kanssa raikasta tsatsikia.

Kasvispihvit ja salaattijuustotsatsiki

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 (n. 250 g) porkkanaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 1 (150 g) peruna
  • 1 sipuli
  • ½ (200 g) kesäkurpitsaa
  • 1 prk (160 g)
    Valio salaattijuustokuutioita yrtti
    Yrteillä maustettu Valio salaattijuusto tuo raikasta yrttisyyttä salaatteihin ja tuo makua ja täyteläisyyttä kaikkeen ruoanlaittoon.…
    Valio salaattijuusto kuutiot yrtti 160 g laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 0 kg
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Salaattijuustotsatsiki

  • ½ kurkkua
  • ripaus suolaa
  • 2 dl
    Valio kreikkalaista jogurttia
    Samettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
    Valio kreikkalainen jogurtti 500 g laktoositon
  • 1 prk (160 g)
    Valio salaattijuustokuutioita yrtti
    Yrteillä maustettu Valio salaattijuusto tuo raikasta yrttisyyttä salaatteihin ja tuo makua ja täyteläisyyttä kaikkeen ruoanlaittoon.…
    Valio salaattijuusto kuutiot yrtti 160 g laktoositon
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Aloita valmistamalla tsatsiki. Raasta kurkku. Mausta ripauksella suolaa. Anna ylimääräisen nesteen valua pois lävikössä. Sekoita joukkoon jogurtti ja murennettu, valutettu salaattijuusto. Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja mustapippurilla. Anna maustua peitettynä jääkaapissa.
  2. Kuori porkkanat, palsternakka, peruna ja sipuli. Raasta kaikki kasvikset raastimen karkealla terällä.
  3. Murenna kasvisraasteen joukkoon valutettu salaattijuusto. Sekoita lopuksi raasteeseen muna.
  4. Kuumenna lettu- tai paistinpannussa Oivariini. Nosta raasteseosta pannulle paksuhkoiksi keoiksi. Painele lusikan pesällä tasaiseksi.
  5. Paista keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita ja rapeita.
  6. Tarjoa kasvispihvejä salaattijuustotsatsikin kanssa.

Vinkki

Jos kasviksista irtoaa runsaasti nestettä ja pihvit hajoavat paistettaessa, lisää raasteseokseen 1 - 2 rkl vehnäjauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 90 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 4,3 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search