Peruna-hernepihvit

Peruna-hernepihvit

40 min
keskitaso
88 kcal / 100g
3
4

Kasvispihvejä voi tehdä monella tapaa! Tässä ohjeessa pihvit kätkevät sisäänsä perunan ja herneiden lisäksi mehevyyttä antavaa raejuustoa.

Ainekset

18 kpl
2
kananmunaa
1 dl
3 - 4 (200 g)
perunaa raastettuna
1 pussi (200 g)
pakasteherneitä
1 prk (200 g)
1 dl
vehnäjauhoja
¼ tl
chilijauhetta
1 tl
garam masala -maustesekoitusta
2 tl
limetti- tai sitruunamehua
½ tl
suolaa
½ dl
tuoretta korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Paistamiseen

Ohje

  1. Riko munien rakenne kulhossa ja lisää maito. Yhdistä joukkoon perunaraaste, sulatetut ja karkeaksi hienonnetut herneet ja valutettu raejuusto. Sekoita hyvin. Lisää loput aineet.
  2. Muotoile taikinasta paksuhkoja pihvejä. Paista voissa ohukaispannulla kullanruskeiksi molemmin puolin.
  3. Tarjoa esim. kalan tai kermaviilikastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
88 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
2 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

ValioAnna Koekeittiöltä23.1.2015 kello 14:20
Hei, tässä ohjeessa käytetään raakoja perunoita. Parhaiten toimivat yleis- tai jauhoiset perunat, mutta ohje onnistuu myös kiinteillä perunoilla.
Nimetön19.1.2015 kello 18:12
Keitettyjä perunoita vai raakoja? Onko perunasortilla väliä?
Valio Koekeittiö27.1.2014 kello 9:41
Hei, pahoittelut, että ohjeessa ollut luokitteluvirhe on aiheuttanut ongelmia. Kiitos hyvästä huomiosta, ohje on tarkastettu ja korjattu. - Anna