Baba ghanoush eli munakoiso-seesamitahna

Baba ghanoush eli munakoiso-seesamitahna

1 h 30 min
helppo
63 kcal / 100g
0
0

Baba ghanoush eli munakoisosta ja seesaminsiemenistä valmistettava tahna on lähtöisin arabialaisesta keittiöstä. Baba ghanoush sopii hyvin levitteeksi, dippikastikkeeksi tai lisäkkeeksi. Tarjoa sitä esim. Chapati-leipien (ks. erillinen ohje) kanssa.

Ainekset

3 dl
1 iso (n. 400 g)
munakoiso
1 dl
½ dl
tahinia
2 rkl
seesaminsiemeniä
2 - 3 rkl
sitruunamehua
2
valkosipulin kynttä
mustapippuria myllystä
1 rkl
oliiviöljyä
ripaus
chilijauhetta

Ohje

  1. Laita munakoiso uunivuokaan. Paahda uunin keski-/yläosassa 225 asteessa n. 20 min, kunnes munakoiso pehmenee ja kuori alkaa irrota. Poista kuori ja kanta. Laita sisus tehosekoittimen kulhoon.
  2. Lisää muut ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta. Soseuta tasaiseksi.
  3. Anna tahnan maustua 1 h viileässä paikassa.
  4. Lorauta pinnalle oliiviöljy ja ripottele halutessasi chilijauhetta. Tarjoa Chapati-leivän (ks. erillinen ohje) kanssa.
Lisukkeeksi
Chapati -leipä
15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
63 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)