Baba ghanoush eli munakoiso-seesamitahna

Baba ghanoush eli munakoiso-seesamitahna
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Baba ghanoush eli munakoiso-seesamitahna

Baba ghanoush eli munakoiso-seesamitahna

Baba ghanoush eli munakoisosta ja seesaminsiemenistä valmistettava tahna on lähtöisin arabialaisesta keittiöstä. Baba ghanoush sopii hyvin levitteeksi, dippikastikkeeksi tai lisäkkeeksi. Tarjoa sitä esim. Chapati-leipien (ks. erillinen ohje) kanssa.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
20 min
maustuminen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset3 dl

3 dl
1 iso (n. 400 g)
munakoiso
1 dl
½ dl
tahinia
2 rkl
seesaminsiemeniä
2 - 3 rkl
sitruunamehua
2
valkosipulin kynttä
mustapippuria myllystä
1 rkl
oliiviöljyä
ripaus
chilijauhetta

Ohje

  1. Laita munakoiso uunivuokaan. Paahda uunin keski-/yläosassa 225 asteessa n. 20 min, kunnes munakoiso pehmenee ja kuori alkaa irrota. Poista kuori ja kanta. Laita sisus tehosekoittimen kulhoon.
  2. Lisää muut ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta. Soseuta tasaiseksi.
  3. Anna tahnan maustua 1 h viileässä paikassa.
  4. Lorauta pinnalle oliiviöljy ja ripottele halutessasi chilijauhetta. Tarjoa Chapati-leivän (ks. erillinen ohje) kanssa.
Lisukkeeksi
Chapati -leipä
15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
63 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›