Siirry sisältöön
Munakoisolasagne

Munakoisolasagne

Hyvin itketetty , paistettu ja lempeällä lämmöllä kypsennetty munakoiso on todella herkullista. Munakoisoviipaleet toimivat tämän lasagnen levyinä ja mehevät kastikkeet varmistavat herkullisen arkiruoan syntymisen.

Munakoisolasagne

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 munakoisoa

Jauhelihakastike

  • 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 2 (200 g) sipulia
  • 4-5  valkosipulin kynttä
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Juustokastike

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 6 dl
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • 200 g (4 dl)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Voiteluun

  • 1-2 rkl (15 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Pinnalle

  • 50 g (1 dl)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste

Ohje

  1. Viipaloi munakoisot ohuelti. Asettele viipaleet keittiöpyyhkeen päälle ja ripottele niille reilusti suolaa. Anna itkeä 15 - 30 min ja puristele sen jälkeen kuivaksi. Toista tarvittaessa toiselle puolelle.
  2. Paista viipaleet pannulla voissa tai öljyssä, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Jauhelihakastike

  1. Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa.
  2. Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tölkit ½ dl:la vettä ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutio ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä.

Juustokastike

  1. Kuumenna voi kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
  2. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.

Lasagnen valmistus

  1. Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle munakoisolevyjä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
  2. Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
  3. Kypsennä 175 asteessa n. 1 h. Anna vetäytyä 15 - 20 min ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 99 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 4 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search