Munakoisolasagne

Munakoisolasagne
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Munakoisolasagne

Munakoisolasagne

Hyvin itketetty , paistettu ja lempeällä lämmöllä kypsennetty munakoiso on todella herkullista. Munakoisoviipaleet toimivat tämän lasagnen levyinä ja mehevät kastikkeet varmistavat herkullisen arkiruoan syntymisen.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
1 h
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
2
munakoisoa

Jauhelihakastike

400 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
2 (200 g)
sipulia
4 - 5
valkosipulin kynttä
1 rkl
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
mustapippuria myllystä

Juustokastike

50 g
3 rkl
vehnäjauhoja
6 dl
4 dl (200 g)
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Voiteluun

1 - 2 rkl

Pinnalle

1 dl (50 g)

Ohje

  1. Viipaloi munakoisot ohuelti. Asettele viipaleet keittiöpyyhkeen päälle ja ripottele niille reilusti suolaa. Anna itkeä 15 - 30 min ja puristele sen jälkeen kuivaksi. Toista tarvittaessa toiselle puolelle.
  2. Paista viipaleet pannulla voissa tai öljyssä, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  3. Jauhelihakastike

  4. Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa.
  5. Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tölkit ½ dl:la vettä ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutio ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä.
  6. Juustokastike

  7. Kuumenna voi kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
  8. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.
  9. Lasagnen valmistus

  10. Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle munakoisolevyjä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
  11. Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
  12. Kypsennä 175 asteessa n. 1 h. Anna vetäytyä 15 - 20 min ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
102 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.