Kikhernepitat

Kikhernepitat

20 min
helppo
179 kcal / 100g
5
2

Kikherneistä, maapähkinävoista ja jogurtista valmistat nopeasti herkullisen täytteen pitaleiville. Leipiin saat mukavaa purutuntumaa granaattiomenan siemenistä ja pähkinöistä. Tämän nopean lounaan voit valmistaa vaikka aamulla ja pakata mukaan työpäivää varten.

Ainekset

4 annosta
4 kpl
pitaleipiä
1 prk (200 g)
1 tlk (290 g)
esikeitettyjä kikherneitä
½ dl
maapähkinävoita
2 tl
ras el hanout -mausteseosta
1
punasipuli
½ dl
pistaasipähkinöitä
1 dl
granaattiomenan siemeniä
1 dl
tuoretta minttua

Ohje

  1. Paahda pitaleivät uunissa, pannulla tai leivänpaahtimessa.
  2. Sekoita jogurtti, hieman murskatut kikherneet ja maapähkinävoi. Mausta.
  3. Kuori ja viipaloi sipuli. Rouhi pähkinät karkeasti. Irrota siemenet puolikkaasta granaattiomenasta.
  4. Täytä pitaleivät. Viimeistele tuoreella mintulla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
6 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

ValioAnna Koekeittiöltä22.5.2017 kello 14:13
Hei, pähkinät voi halutessaan jättää ohjeesta kokonaan pois.
Nimetön18.5.2017 kello 15:36
miten onnistuu ilman pähkinöitä?