Juureshummus

Juureshummus
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Juureshummus

Juureshummus

Juureshummus yhdistää mainiolla tavalla lähi-idän makuja kotimaisiin juureksiin. Juureshummus maistuu esim. leivän levitteenä, broileriruokien lisäkkeenä tai uuniperunan täytteenä.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset3 dl

3 dl
1 (100 g)
punajuuri
½ (100 g)
naurista
1 (150 g)
porkkana
2 rkl
½ tl
suolaa
1 tl
hunajaa
½ tl
jauhettua korianteria
ripaus
jauhettua kanelia
1 prk (n. 290 g)
esikeitettyjä kikherneitä
½ dl
tahinia
1 rkl
sitruunamehua
1 dl

Ohje

  1. Keitä juurekset kuorineen vähässä, suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja paloittele hieman jäähtyneet juurekset. Laita kulhoon. Lisää loput ainekset, kikherneet valutettuina. Soseuta.
  3. Anna makujen tekeytyä kylmässä. Tarjoile levitteenä tai kylmänä lisäkkeenä esim. salaattipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.