Juureshummus

Juureshummus
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Juureshummus

Juureshummus

Juureshummus yhdistää mainiolla tavalla lähi-idän makuja kotimaisiin juureksiin. Juureshummus maistuu esim. leivän levitteenä, broileriruokien lisäkkeenä tai uuniperunan täytteenä.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset3 dl

3 dl
1 (100 g)
punajuuri
½ (100 g)
naurista
1 (150 g)
porkkana
2 rkl
½ tl
suolaa
1 tl
hunajaa
½ tl
jauhettua korianteria
ripaus
jauhettua kanelia
1 prk (n. 290 g)
esikeitettyjä kikherneitä
½ dl
tahinia
1 rkl
sitruunamehua
1 dl

Ohje

  1. Keitä juurekset kuorineen vähässä, suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja paloittele hieman jäähtyneet juurekset. Laita kulhoon. Lisää loput ainekset, kikherneet valutettuina. Soseuta.
  3. Anna makujen tekeytyä kylmässä. Tarjoile levitteenä tai kylmänä lisäkkeenä esim. salaattipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›