Siirry sisältöön
Juureshummus

Juureshummus

Juureshummus yhdistää mainiolla tavalla lähi-idän makuja kotimaisiin juureksiin. Juureshummus maistuu esim. leivän levitteenä, broileriruokien lisäkkeenä tai uuniperunan täytteenä.

Juureshummus

Ainesosat

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (100 g) punajuuri
  • 100 g naurista
  • 1 (150 g) porkkana
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ripaus jauhettua kanelia
  • 1 prk (n. 290 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • ½ dl tahinia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl
    Valio turkkilaista luomujogurttia
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti 400 g

Ohje

  1. Keitä juurekset kuorineen vähässä, suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja paloittele hieman jäähtyneet juurekset. Laita kulhoon. Lisää loput ainekset, kikherneet valutettuina. Soseuta.
  3. Anna makujen tekeytyä kylmässä. Tarjoile levitteenä tai kylmänä lisäkkeenä esim. salaattipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 161 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 10,2 g
Rasva 10 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 3,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua kanelia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search