Juureshummus

Juureshummus

Juureshummus yhdistää mainiolla tavalla lähi-idän makuja kotimaisiin juureksiin. Juureshummus maistuu esim. leivän levitteenä, broileriruokien lisäkkeenä tai uuniperunan täytteenä.

Ainekset3 dl

3 dl
1 (100 g)
punajuuri
½ (100 g)
naurista
1 (150 g)
porkkana
2 rkl
½ tl
suolaa
1 tl
hunajaa
½ tl
jauhettua korianteria
ripaus
jauhettua kanelia
1 prk (n. 290 g)
esikeitettyjä kikherneitä
½ dl
tahinia
1 rkl
sitruunamehua
1 dl

Ohje

  1. Keitä juurekset kuorineen vähässä, suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja paloittele hieman jäähtyneet juurekset. Laita kulhoon. Lisää loput ainekset, kikherneet valutettuina. Soseuta.
  3. Anna makujen tekeytyä kylmässä. Tarjoile levitteenä tai kylmänä lisäkkeenä esim. salaattipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›