Jouluhummus

Jouluhummus
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Jouluhummus

Joulunpunainen hummus on kiva tarjottava glögikutsujen dippailupöytään. AURA juusto ja taatelit tuovat hummukseen vastustamattoman makuparin.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Valmistusajat yhteensä
20 min
jäähdytys
20 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
2
punajuurta
2 ½ dl
Valio tummaa glögiä
1 tlk (380/230 g)
esikeitettyjä kikherneitä valutettuina
2 rkl
tahinia
1 rkl
sitruunamehua
½ tl
juustokuminaa
ripaus
suolaa

Pinnalle

½ pala (à 170 g)
5
pehmeää, kivetöntä taatelia
1 tl
oliiviöljyä

Ohje

  1. Kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä kypsiksi kannen alla glögissä.
  2. Lisää kattilaan valutetut kikherneet, tahini, sitruunamehu ja mausteet.
  3. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Anna makujen tekeytyä hetki viileässä.
  4. Annostele tarjoilukulhoon. Kerrostele pinnalle murennettu AURA ja viipaloidut taatelit. Pirskottele pintaan oliiviöljy.
  5. Dippaile hummukseen keksejä, näkkäriä, ruissipsejä, perunalastuja yms.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
112 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.