Falafel on Lähi-idän ruokakulttuureista lähtöisin oleva härkäpavuista tai kikherneistä tehty kasvispyörykkä. Kebab-ravintoloiden kasvisvaihtoehtona tunnettu mausteinen falafel on kasvattanut suosiotaan myös meillä Suomessa. Tässä ohjeessa falafelit saavat uuden twistin piimästä ja ne paistetaan pannulla tai uunissa uppopaistamisen sijaan.
Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!
1 dl | |
2 dl | panko-korppujauhoja |
2 prk (à 285 g) | kikherneitä valutettuna |
1 (80 g) | sipuli |
3 | valkosipulin kynttä |
1/2 - 1 | punaista chiliä |
1 ruukku | tuoretta korianteria |
1 ruukku | lehtipersiljaa |
2 tl | kuminaa |
2 tl | jauhettua korianteria |
½ tl | suolaa |
Paistamiseen | |
---|---|
2 rkl | |
Minttuinen piimäkastike | |
2 dl | |
½ dl | tuoretta minttua |
ripaus | suolaa |
mustapippuria myllystä | |
½ tl | juoksevaa hunajaa |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.