Falafel & Minttuinen piimädressing

Falafel & Minttuinen piimädressing

40 min
keskitaso
141 kcal / 100g
3
4

Falafel on Lähi-idän ruokakulttuureista lähtöisin oleva härkäpavuista tai kikherneistä tehty kasvispyörykkä. Kebab-ravintoloiden kasvisvaihtoehtona tunnettu mausteinen falafel on kasvattanut suosiotaan myös meillä Suomessa. Tässä ohjeessa falafelit saavat uuden twistin piimästä ja ne paistetaan pannulla tai uunissa uppopaistamisen sijaan.

Ainekset

6 annosta
1 dl
2 dl
panko-korppujauhoja
2 prk (à 285 g)
kikherneitä valutettuna
1 (80 g)
sipuli
3
valkosipulin kynttä
1/2 - 1
punaista chiliä
1 ruukku
tuoretta korianteria
1 ruukku
lehtipersiljaa
2 tl
kuminaa
2 tl
jauhettua korianteria
½ tl
suolaa

Paistamiseen

2 rkl

Minttuinen piimäkastike

2 dl
½ dl
tuoretta minttua
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
½ tl
juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Valmista ensin kastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään, minttu hienonnettuna. Peitä kulho. Nosta jääkaappiin maustumaan falafelien valmistamisen ajaksi.
  2. Mittaa tehosekoittimen kulhoon piimä ja panko-korppujauhot. Anna turvota 10 min.
  3. Lisää loput falafelien ainekset kulhoon: sipulit kuorittuina ja chili ilman siemeniä. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes massa on tasaista.
  4. Pyörittele massasta käsin pyöryköitä tai tee kahden lusikan avulla soikion muotoisia. Pyörittele falafelit panko-korppujauhoissa.
  5. Paista pannulla keskilämmöllä Oivariini rasvassa, kunnes falafelit ovat kauniin ruskeita.
  6. Anna falafelien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa minttuisen piimäkastikkeen ja chapati-leivän kanssa.

Vinkki

* Voit myös valmistaa falafelit uunissa 225 asteessa n. 15 min.* Falafelien maku syvenee säilytyksen aikana, joten ne voi valmistaa hyvin jo edellisenä päivänä ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
4 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

ValioAnna Koekeittiöltä16.10.2014 kello 14:33
Hei, ohjeessa on käytetty kokonaista, "tavallista" kuminaa. Toki sen halutessaan voi korvata juustokuminassa. Maku on tällöin hiukan erilainen.
Nimetön16.10.2014 kello 14:12
HUom. kuminan oltava siis juustokuminaa eli jeeraa - ei tavallista suomessa tuotettua kuminaa.
ValioAnna Koekeittiöltä1.9.2014 kello 10:29
Hei taikakokki: Piimän tilalla voisi käyttää esim. maustamatonta jogurttia. Nesteen määrä kannattaa tällöin tarkistaa, sillä jogurtti on hiukan paksumpaa kuin piimä.