Falafel & Minttuinen piimädressing

Falafel & Minttuinen piimädressing

Falafel on Lähi-idän ruokakulttuureista lähtöisin oleva härkäpavuista tai kikherneistä tehty kasvispyörykkä. Kebab-ravintoloiden kasvisvaihtoehtona tunnettu mausteinen falafel on kasvattanut suosiotaan myös meillä Suomessa. Tässä ohjeessa falafelit saavat uuden twistin piimästä ja ne paistetaan pannulla tai uunissa uppopaistamisen sijaan.

40 min
keskitaso
141 kcal / 100g
3
4

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 dl
2 dl
panko-korppujauhoja
2 prk (à 285 g)
kikherneitä valutettuna
1 (80 g)
sipuli
3
valkosipulin kynttä
1/2 - 1
punaista chiliä
1 ruukku
tuoretta korianteria
1 ruukku
lehtipersiljaa
2 tl
kuminaa
2 tl
jauhettua korianteria
½ tl
suolaa

Paistamiseen

2 rkl

Minttuinen piimäkastike

2 dl
½ dl
tuoretta minttua
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
½ tl
juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Valmista ensin kastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään, minttu hienonnettuna. Peitä kulho. Nosta jääkaappiin maustumaan falafelien valmistamisen ajaksi.
  2. Mittaa tehosekoittimen kulhoon piimä ja panko-korppujauhot. Anna turvota 10 min.
  3. Lisää loput falafelien ainekset kulhoon: sipulit kuorittuina ja chili ilman siemeniä. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes massa on tasaista.
  4. Pyörittele massasta käsin pyöryköitä tai tee kahden lusikan avulla soikion muotoisia. Pyörittele falafelit panko-korppujauhoissa.
  5. Paista pannulla keskilämmöllä Oivariini rasvassa, kunnes falafelit ovat kauniin ruskeita.
  6. Anna falafelien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa minttuisen piimäkastikkeen ja chapati-leivän kanssa.

Vinkki

* Voit myös valmistaa falafelit uunissa 225 asteessa n. 15 min.* Falafelien maku syvenee säilytyksen aikana, joten ne voi valmistaa hyvin jo edellisenä päivänä ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
4 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)