Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Falafel & Minttuinen piimädressing

Falafel on Lähi-idän ruokakulttuureista lähtöisin oleva härkäpavuista tai kikherneistä tehty kasvispyörykkä. Kebab-ravintoloiden kasvisvaihtoehtona tunnettu mausteinen falafel on kasvattanut suosiotaan myös meillä Suomessa. Tässä ohjeessa falafelit saavat uuden twistin piimästä ja ne paistetaan pannulla tai uunissa uppopaistamisen sijaan.

Falafel & Minttuinen piimädressing
Falafel & Minttuinen piimädressing

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 dl
    Valio AB® piimää
    Valio AB® piimä on Valion piimistä samettisin ja täyteläisin, todellinen herkuttelupiimä! Se valmistetaan raikkaasta suomalaisesta…
    Valio AB® piimä 1 l (Asidofilus-Bifidus)
  • 2 dl panko-korppujauhoja
  • 2 prk (à 285 g) kikherneitä valutettuna
  • 1 (80 g) sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • ½-1  punaista chiliä
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 2 tl kuminaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl suolaa

Paistamiseen

Minttuinen piimäkastike

  • 2 dl
    Valio AB® piimää
    Valio AB® piimä on Valion piimistä samettisin ja täyteläisin, todellinen herkuttelupiimä! Se valmistetaan raikkaasta suomalaisesta…
    Valio AB® piimä 1 l (Asidofilus-Bifidus)
  • ½ dl tuoretta minttua
  • ripaus suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ tl juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Valmista ensin kastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään, minttu hienonnettuna. Peitä kulho. Nosta jääkaappiin maustumaan falafelien valmistamisen ajaksi.
  2. Mittaa tehosekoittimen kulhoon piimä ja panko-korppujauhot. Anna turvota 10 min.
  3. Lisää loput falafelien ainekset kulhoon: sipulit kuorittuina ja chili ilman siemeniä. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes massa on tasaista.
  4. Pyörittele massasta käsin pyöryköitä tai tee kahden lusikan avulla soikion muotoisia. Pyörittele falafelit panko-korppujauhoissa.
  5. Paista pannulla keskilämmöllä Oivariini rasvassa, kunnes falafelit ovat kauniin ruskeita.
  6. Anna falafelien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa minttuisen piimäkastikkeen ja chapati-leivän kanssa.

Vinkki

Voit myös valmistaa falafelit uunissa 225 asteessa n. 15 min.

Falafelien maku syvenee säilytyksen aikana, joten ne voi valmistaa hyvin jo edellisenä päivänä ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 132 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 16,4 g
Rasva 3,9 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 3,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search