Falafel & Minttuinen piimädressing

Falafel & Minttuinen piimädressing
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Falafel & Minttuinen piimädressing

Falafel & Minttuinen piimädressing

Falafel on Lähi-idän ruokakulttuureista lähtöisin oleva härkäpavuista tai kikherneistä tehty kasvispyörykkä. Kebab-ravintoloiden kasvisvaihtoehtona tunnettu mausteinen falafel on kasvattanut suosiotaan myös meillä Suomessa. Tässä ohjeessa falafelit saavat uuden twistin piimästä ja ne paistetaan pannulla tai uunissa uppopaistamisen sijaan.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 dl
2 dl
panko-korppujauhoja
2 prk (à 285 g)
kikherneitä valutettuna
1 (80 g)
sipuli
3
valkosipulin kynttä
1/2 - 1
punaista chiliä
1 ruukku
tuoretta korianteria
1 ruukku
lehtipersiljaa
2 tl
kuminaa
2 tl
jauhettua korianteria
½ tl
suolaa

Paistamiseen

2 rkl

Minttuinen piimäkastike

2 dl
½ dl
tuoretta minttua
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
½ tl
juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Valmista ensin kastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään, minttu hienonnettuna. Peitä kulho. Nosta jääkaappiin maustumaan falafelien valmistamisen ajaksi.
  2. Mittaa tehosekoittimen kulhoon piimä ja panko-korppujauhot. Anna turvota 10 min.
  3. Lisää loput falafelien ainekset kulhoon: sipulit kuorittuina ja chili ilman siemeniä. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes massa on tasaista.
  4. Pyörittele massasta käsin pyöryköitä tai tee kahden lusikan avulla soikion muotoisia. Pyörittele falafelit panko-korppujauhoissa.
  5. Paista pannulla keskilämmöllä Oivariini rasvassa, kunnes falafelit ovat kauniin ruskeita.
  6. Anna falafelien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa minttuisen piimäkastikkeen ja chapati-leivän kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Voit myös valmistaa falafelit uunissa 225 asteessa n. 15 min.* Falafelien maku syvenee säilytyksen aikana, joten ne voi valmistaa hyvin jo edellisenä päivänä ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›