Siirry sisältöön
Oliivi-kanatagine & mantelicouscous

Oliivi-kanatagine & mantelicouscous

Tagine on peräisin Marokosta, Pohjois-Afrikasta. Taginella tarkoitetaan sekä kaksiosaista, kannellista savipataa että siinä valmistettua ruokalajia.

Oliivi-kanatagine & mantelicouscous

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 700 g ohuita broilerin fileepihvejä
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 iso (150 g) punasipuli
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • 1 iso (250 g) paprika
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • ripaus kanelia
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa, esim. Mutti
  • 2½ dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 80 g (1 dl) oliivia, esim. kalamata
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa sweet chili
    Laktoositon Valio ruokakerma sweet chili sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl sweet chili UHT laktoositon
  • ½ dl lehtipersiljaa

Manteli-couscous

  • 4 dl täysjyväcouscousia
  • ½ dl mantelilastuja tai paahdettuja pinjansiemeniä

Ohje

  1. Leikkaa broilerin fileepihvit isohkoiksi paloiksi. Ruskista kahdessa erässä korkeareunaisessa pannussa tai pinnoitetussa kattilassa Oivariini rasvassa. Broilerin ei tarvitse olla läpikypsää tässä vaiheessa. Jätä sivuun odottamaan.
  2. Hienonna sipulit ja leikkaa paprika kuutioiksi. Kuullota Oivariini rasvassa. Lisää broilerit pannulle.
  3. Mausta suolalla, pippurilla, inkivääriraasteella ja kanelilla.
  4. Lisää tomaattimurska, omenatäysmehu ja oliivit. Anna kiehua n. 15 min kannen alla.
  5. Kypsennä sillä aikaa couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda siihen tulevat mantelilastut tai pinjansiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä. Lisää ne couscousin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.
  6. Lisää lopuksi ruokakerma. Tarkista maku ja anna hautua kannen alla n. 5 min.
  7. Ripota halutessasi pinnalle tuoretta, hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa couscous-pedillä.

MIKÄ TAGINE ON?

  1. Valmista ruoka tagine-padassa (joka käy liedellä kypsennykseen) tai tavallisessa paistokasarissa. Voit käyttää myös paksupohjaista kattilaa.
  2. Tagine on peräisin Marokosta, Pohjois-Afrikasta. Taginella tarkoitetaan sekä kaksiosaista, kannellista savipataa että siinä valmistettua ruokalajia. Padan kartion muotoinen kansi palauttaa höyrystyneen veden ruokaan, näin se säilyy mehevänä. Padan pohjaosaa käytetään tarjoiluastiana. Tagine-patoja on olemassa monenkokoisia, osa soveltuu vain uunikäyttöön.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 126 kcal
Proteiini 8,9 g
Hiilihydraatti 10,9 g
Rasva 4,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kanelia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search