Oliivi-kanatagine & mantelicouscous

Oliivi-kanatagine & mantelicouscous

Tagine on peräisin Marokosta, Pohjois-Afrikasta. Taginella tarkoitetaan sekä kaksiosaista, kannellista savipataa että siinä valmistettua ruokalajia.

40 min
keskitaso
124 kcal / 100g
2
6

Ainekset7 annosta

7 annosta
700 g
ohuita broilerin fileepihvejä
3 rkl
1 iso (150 g)
punasipuli
1
yksikyntinen valkosipuli
1 iso (250 g)
paprika
1 tl
suolaa
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
¼ tl
kanelia
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa , esim. Mutti
2 ½ dl
1 dl (80 g)
oliivia , esim. kalamata
½ tl
mustapippuria
1 prk (2,5 dl)
½ dl
lehtipersiljaa

Manteli-couscous

4 dl
täysjyväcouscousia
½ dl
mantelilastuja tai paahdettuja pinjansiemeniä

Ohje

  1. Leikkaa broilerin fileepihvit isohkoiksi paloiksi. Ruskista kahdessa erässä korkeareunaisessa pannussa tai pinnoitetussa kattilassa Oivariini rasvassa. Broilerin ei tarvitse olla läpikypsää tässä vaiheessa. Jätä sivuun odottamaan.
  2. Hienonna sipulit ja leikkaa paprika kuutioiksi. Kuullota Oivariini rasvassa. Lisää broilerit pannulle.
  3. Mausta suolalla, pippurilla, inkivääriraasteella ja kanelilla.
  4. Lisää tomaattimurska, omenatäysmehu ja oliivit. Anna kiehua n. 15 min kannen alla.
  5. Kypsennä sillä aikaa couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda siihen tulevat mantelilastut tai pinjansiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä. Lisää ne couscousin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.
  6. Lisää lopuksi ruokakerma. Tarkista maku ja anna hautua kannen alla n. 5 min.
  7. Ripota halutessasi pinnalle tuoretta, hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa couscous-pedillä.
  8. MIKÄ TAGINE ON?

  9. * Valmista ruoka tagine-padassa (joka käy liedellä kypsennykseen) tai tavallisessa paistokasarissa. Voit käyttää myös paksupohjaista kattilaa.
  10. * Tagine on peräisin Marokosta, Pohjois-Afrikasta. Taginella tarkoitetaan sekä kaksiosaista, kannellista savipataa että siinä valmistettua ruokalajia. Padan kartion muotoinen kansi palauttaa höyrystyneen veden ruokaan, näin se säilyy mehevänä. Padan pohjaosaa käytetään tarjoiluastiana. Tagine-patoja on olemassa monenkokoisia, osa soveltuu vain uunikäyttöön.
Alkuun
Valkosipulipatonki
20 min
Jälkeen
Pähkinätäytteiset tattariletut
40 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
124 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
13 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›