
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 700 g ohuita broilerin fileepihvejä
-
3 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 iso (150 g) punasipuli
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- 1 iso (250 g) paprika
- 1 tl suolaa
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- ripaus kanelia
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa, esim. Mutti
-
2½ dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
- 80 g (1 dl) oliivia, esim. kalamata
- ½ tl mustapippuria
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa sweet chiliLaktoositon Valio ruokakerma sweet chili sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
- ½ dl lehtipersiljaa
Manteli-couscous
- 4 dl täysjyväcouscousia
- ½ dl mantelilastuja tai paahdettuja pinjansiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa broilerin fileepihvit isohkoiksi paloiksi. Ruskista kahdessa erässä korkeareunaisessa pannussa tai pinnoitetussa kattilassa Oivariini rasvassa. Broilerin ei tarvitse olla läpikypsää tässä vaiheessa. Jätä sivuun odottamaan.
- Hienonna sipulit ja leikkaa paprika kuutioiksi. Kuullota Oivariini rasvassa. Lisää broilerit pannulle.
- Mausta suolalla, pippurilla, inkivääriraasteella ja kanelilla.
- Lisää tomaattimurska, omenatäysmehu ja oliivit. Anna kiehua n. 15 min kannen alla.
- Kypsennä sillä aikaa couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda siihen tulevat mantelilastut tai pinjansiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä. Lisää ne couscousin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.
- Lisää lopuksi ruokakerma. Tarkista maku ja anna hautua kannen alla n. 5 min.
- Ripota halutessasi pinnalle tuoretta, hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa couscous-pedillä.
MIKÄ TAGINE ON?
- Valmista ruoka tagine-padassa (joka käy liedellä kypsennykseen) tai tavallisessa paistokasarissa. Voit käyttää myös paksupohjaista kattilaa.
- Tagine on peräisin Marokosta, Pohjois-Afrikasta. Taginella tarkoitetaan sekä kaksiosaista, kannellista savipataa että siinä valmistettua ruokalajia. Padan kartion muotoinen kansi palauttaa höyrystyneen veden ruokaan, näin se säilyy mehevänä. Padan pohjaosaa käytetään tarjoiluastiana. Tagine-patoja on olemassa monenkokoisia, osa soveltuu vain uunikäyttöön.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
127 kcal
Proteiini
9,1 g
Hiilihydraatti
11 g
Rasva
4,8 g
Tyydyttynyt rasva
1,2 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kanelia