Sitruunainen broileri-kasvisriisi

Sitruunainen broileri-kasvisriisi
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Sitruunainen broileri-kasvisriisi

Sitruunainen broileri-kasvisriisi

Ruokaisa ja maittava kana-ateria valmistuu kaikkinensa kattilassa tai padassa. Sitruunainen ruokakerma antaa kasviksille, riisille ja broilerille piristävää makua.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
1313 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
100 g
lehtikaalia
1
porkkana
pala (100 g)
purjoa
2 rkl
500 g (maustamattomia)
broilerin fileepihvejä tai rintafileetä
¼ tl
suolaa
3 dl
pitkäjyväistä riisiä
1 prk (2,5 dl)
2 ½ dl
vettä
puolikas
kana- tai kasvisliemikuutio

tai 1 rklkasvisliemifondia

Ohje

  1. Huuhtele lehtikaali huolellisesti, ravista kuivaksi. Poista paksuin lehtiruoti ja leikkaa suikaleiksi.
  2. Kuori porkkana ja leikkaa se veitsellä ohuiksi viipaleiksi tai kuorimaveitsellä lastuiksi. Leikkaa purjo viipaleiksi.
  3. Kuumenna Oivariini padassa tai isossa kattilassa. Ruskista siinä paloiteltu broileri. Mausta suolalla.
  4. Lisää joukkoon riisi, porkkana ja lehtikaali. Kuullota hetki.
  5. Valuta päälle ruokakerma. Täytä kermapurkki kylmällä vedellä, sulje korkki, ravista ja kaada pataan.
  6. Lisää murennettu liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) tai fondi. Kuumenna kiehuvaksi.
  7. Kypsennä kannen alla 5 min. Lisää purjo. Jatka hauduttamista välillä sekoittaen 5 - 8 min, kunnes riisi on kypsää.
  8. Tarjoa pääruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
140 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.