Tikka masala

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Tikka masala

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

45 min

Tikka masala on yksi rakastetuimpia ja tunnetuimpia intialaisia ruokia. Tikka masala on helppo valmistaa kotonakin.

Ainekset

400 g
kananrintafileitä
2 kpl
tomaattimurskaa (tlk á 400 g)
2 rkl
tomaattipyree
1 kpl
Sipuli
2 kpl
valkosipulinkynsi
1 pala
inkivääri (4 cm pala)
1 tl
chilijauhe
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
2 dl
Valio turkkilainen jugurtti
2 rkl
öljyä
1 nippu
korianteria koristeluun

Muut aineet

2 dl
basmatiriisiä

Ohje

  1. Kuullota öljyssä silputtu sipuli, valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri, mausteet ja tomaattipyree. Lisää tomaattimurska ja anna hautua 15 minuuttia.
  2. Paloittele kanafileet ja ruskista pinta kuumalla pannulla.
  3. Ota kastike pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Kastikkeeseen saa jäädä suutuntumaa ja sattumia.
  4. Lisää kananpalat ja jugurtti sekaan. Hauduta vielä n. 10 minuuttia tai kunnes kanat ovat kypsiä.
  5. Tarjoile basmatiriisin, naanleivän ja korianterin kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö