Intialaista kanaa pähkinäkastikkeessa

Intialaista kanaa pähkinäkastikkeessa

1 h 10 min
keskitaso
135 kcal / 100g
6
6

Valmista viikonloppuruoaksi mausteista intialaista kanaa. Annoksen kruunaavat tuore inkivääri ja cashewpähkinät.

Ainekset

4 annosta
1 pkt (700 g)
maustamattomia broilerin rintafileitä

Marinadi

60 g
tuoretta inkivääriä (hienonnettuna 3/4 dl)
3
valkosipulin kynttä
1 tl
chilipippuria
½ rkl
kurkumaa
½ tl
suolaa
1 prk (200 g)

Pähkinäkastike

2 (300 g)
punasipulia
2 rkl
3 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
2 dl
cashewpähkinöitä + 1 dl vettä
n. 4 dl
vettä
marinadi

Pannulle

2 rkl
n. 1 dl

Ohje

  1. Kuori inkivääri ja pilko veitsellä erittäin hienoksi. Laita kulhoon inkivääri, hienonnetut valkosipulin kynnet sekä mausteet ja sekoita. Leikkaa fileet pituussuuntaan kahtia. Lisää fileet kulhoon ja hiero niihin mausteseosta. Lisää crème fraîche ja sekoita. Peitä ja anna maustua huoneenlämmössä n. 1 tunti
  2. Leikkaa punasipulit ensin 4 osaan ja sitten viipaleiksi. Laita paistokasariin tai kattilaan Oivariinia ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää hunaja, suola ja sitruunamehu.
  3. Hienonna pähkinät ja 1 dl vettä monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella korkeassa kulhossa tahnaksi. Lisää tahna ja n. 4 dl vettä kasariin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 10 min. Kastike saa olla sakeaa, mutta lisää halutessasi tilkka vettä
  4. Kaavi rintafileistä marinadi ja lisää se kastikkeeseen. Ruskista rintafileet paistinpannulla Oivariini rasvassa molemmin puolin. Lisää pannulle vähitellen omenamehua. Anna fileiden kypsyä ensin ilman kantta, kääntele fileitä ja peitä lopuksi kannella. Anna kiehua hiljalleen n.10 min.
  5. Kaada kastike laakeahkoon tarjoilukulhoon. Asettele päälle broilerifileet. Tarjoa esim. Kookosriisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
135 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
7 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
20 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)