Siirry sisältöön

Intia

Intialainen ruoka on täynnä väriä ja makua. Runsas mausteiden käyttö onkin ominaista intialaiselle keittiölle. Intialaiset käyttävät ruoissaan mausteina usein sahramia, kurkumaa, inkivääriä, chiliä ja kardemummaa. Intialainen ateria sisältää yleensä useamman ruokalajin, jotka tarjoillaan samanaikaisesti. Aterialla pöydässä on usein tarjolla erilaisia curryja, riisiä, raitakastiketta ja naanleipää.

Butter chicken lienee yksi suosituimmista intialaisista ruoista. Butter chicken on mausteisen lämmittävä, mutta ei kuitenkaan tulinen tomaattipohjainen kanacurry. Kastikkeen täyteläisyys ja maku saa voimansa voista. Tikka masala on sen sijaan intialainen currypohjainen maustetahna. Sillä maustuu ruokalaji, jota myös kutsutaan Tikka masalaksi. Voit korvata vaihtelun vuoksi Tikka masalassa yleensä käytettävän kanan Mifu suikaleilla. Maukas linssipata intialaisittain tarjotaan joko keitetyn riisin tai naanleivän kanssa. Tikka masala -makuiset Mifu suikaleet tuovat sekä makua että lisää täyttävyyttä linssipataan.

Curryissa voit käyttää proteiinina linssejä, kanaa, kesäkurpitsaa, katkarapuja tai MiFUa. Jos haluat valmistaa nopeasti herkullista intialaista ruokaa, suosittelemme linssicurryä esikeitetyistä linsseistä. Kasviscurryt saavat usein proteiinikseen kotijuuston. Palak paneer on tyypillinen intialainen kasviscurry, joka koostuu perinteisesti pinaattisoseesta, valkosipulista ja kotijuustosta. Shahi paneer eli kotijuustoa cashew-tomaattikastikkeessa on myös herkullinen intialainen curry. Shahi paneer valmistuu mausteisen tomaattisesta kastikkeesta, kermaisen pehmeistä cashew-pähkinöistä ja kotijuustosta.

Katso täältä herkulliset intialaiset reseptit!

26 reseptiä

Search