Linssicurry

Linssicurry
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Linssicurry

Nopeaakin nopeampi ja maukkaan ruokaisa kasvisruoka syntyy esikeitetyistä linsseistä. Kastikkeen täyteläisyyden takaa kookoskerma.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

66 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
sipuli
2 - 3
valkosipulin kynttä
pala (2 cm)
tuoretta inkivääriä
1 rkl
currytahnaa
1 rkl
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2 tl
sokeria
½ tl
suolaa
n. 500 g
esikeitettyjä punaisia linssejä
200 g
kookoskermaa

Lisäksi

basmatiriisiä keitettynä

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit sekä inkivääri. Kuullota ne ja curry kasarissa tai korkeareunaisessa paistinpannussa Oivariini rasvassa.
  2. Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkki vedellä ja kaada myös vesi kattilaan.
  3. Valuta linssit, lisää ne kattilaan. (Voit myös käyttää kuivattuja linssejä (n. 2 dl), tällöin kypsymisaika on hiukan pidempi.) Anna kiehua keskilämmöllä n. 10 min. Mausta sokerilla ja suolalla.
  4. Lisää lopuksi kookoskerma. Sekoita ja kuumenna. Tarjoa basmatiriisin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
97 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
3,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›