Linssicurry

Linssicurry

Nopeaakin nopeampi ja maukkaan ruokaisa kasvisruoka syntyy esikeitetyistä linsseistä. Kastikkeen täyteläisyyden takaa kookoskerma.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
sipuli
2 - 3
valkosipulin kynttä
pala (2 cm)
tuoretta inkivääriä
1 rkl
currytahnaa
1 rkl
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2 tl
sokeria
½ tl
suolaa
n. 500 g
esikeitettyjä punaisia linssejä
200 g
kookoskermaa

Lisäksi

basmatiriisiä keitettynä

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit sekä inkivääri. Kuullota ne ja curry kasarissa tai korkeareunaisessa paistinpannussa Oivariini rasvassa.
  2. Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkki vedellä ja kaada myös vesi kattilaan.
  3. Valuta linssit, lisää ne kattilaan. (Voit myös käyttää kuivattuja linssejä (n. 2 dl), tällöin kypsymisaika on hiukan pidempi.) Anna kiehua keskilämmöllä n. 10 min. Mausta sokerilla ja suolalla.
  4. Lisää lopuksi kookoskerma. Sekoita ja kuumenna. Tarjoa basmatiriisin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
97 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
3,0 g
Kalsium
19 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›