Linssicurry

Linssicurry

Nopeaakin nopeampi ja maukkaan ruokaisa kasvisruoka syntyy esikeitetyistä linsseistä. Kastikkeen täyteläisyyden takaa kermainen kookos.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
sipuli
2 - 3
valkosipulin kynttä
pala (2 cm)
tuoretta inkivääriä
1 rkl
currytahnaa
1 rkl
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2 tl
sokeria
½ tl
suolaa
n. 500 g
esikeitettyjä punaisia linssejä
1 prk (2,5 dl)

Lisäksi

basmatiriisiä keitettynä

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit sekä inkivääri. Kuullota ne ja curry kasarissa tai korkeareunaisessa paistinpannussa Oivariini rasvassa.
  2. Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkki vedellä ja kaada myös vesi kattilaan.
  3. Valuta linssit, lisää ne kattilaan. (Voit myös käyttää kuivattuja linssejä (n. 2 dl), tällöin kypsymisaika on hiukan pidempi.) Anna kiehua keskilämmöllä n. 10 min. Mausta sokerilla ja suolalla.
  4. Lisää lopuksi kermainen kookos. Sekoita ja kuumenna. Tarjoa basmatiriisin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
82 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
3,0 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)