Linssi-jauhelihakeitto

Linssi-jauhelihakeitto

Linssit ovat hyvä proteiinin ja kuidun lähde ja tuovat vaihtelua jauhelihakeittoon. Makua keittoon antaa juustolla maustettu ruokakerma.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 - 2 rkl
1 - 2 (175 g)
sipulia
400 g
porsaan jauhelihaa
500 g
bataattia

tai porkkanaa
1 tl
inkivääriä
12 dl
vettä
8
kokonaista maustepippuria
2 tl
suolaa
2
laakerinlehteä
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2 dl
punaisia linssejä
1 prk (2,5 dl)
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Mittaa kattilaan Oivariini. Lisää hienonnetut sipulit. Kuullota.
  2. Lisää jauheliha. Ruskista. Lisää bataatti- tai porkkanakuutiot. Sekoittele ja kuumenna.
  3. Lisää inkivääri, vesi, maustepippurit, suola, laakerinlehdet ja tomaattimurska. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä, juoksevalla vedellä. Lisää linssit kattilaan.
  4. Lisää ruokakerma, kuumenna kiehuvaksi. Lisää hienonnettu persilja
  5. Anna kiehua kannen alla n. 30 min välillä sekoittaen.
  6. Tarkista maku ja kypsyys. Ripota pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
75 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›