Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvishampurilainen

Kasvishampurilaisten täytteenä ovat linssi-maapähkinävoipihvit, jotka valmistuvat ilman kananmunaa. Hampurilaisten parhautta ovat pihvien kanssa aasialaishenkiset "mummon hölskytyskurkut", jotka saavat kaverikseen joko kylmän tai lämpimän cheddarkastikkeen.

Kasvishampurilainen
Kasvishampurilainen

Ainesosat

hampurilaista

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 hampurilaissämpylää

Linssi-maapähkinäpihvit

  • 350-400 g kypsiä, punaisia linssejä, säilyke
  • 1 dl
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä cheddar
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi cheddar on täyteläinen juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana.…
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi e250 g cheddar laktoositon
  • ½ dl maapähkinävoita, maustamaton
  • 2 rkl korppujauhoja
  • n. 15 g (2 rkl) ranskalaista sipulikeittoainesta
  • 2 rkl vettä

Korianteri-kurkut

  • 150 g kurkkua ohuina, viipaleina
  • 1 sipuli ohuina, viipaleina
  • 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • ½ tl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • ½ rkl sitruunamehua

Muut täytteet


Ohje

  1. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Jätä valumaan.
  2. Yhdistä Koskenlaskija Ruoka, huoneenlämpöinen maapähkinävoi, korppujauhot ja sipulikeittoaines kulhossa. Lisää linssit. Sekoita esim. puuhaarukalla tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä 1 - 2 rkl, riippuen linssien määrästä ja valutusajasta. Jätä massa tekeytymään.
  3. Valmista korianteri-kurkkutäyte: Höylää kurkku juustohöylällä tai leikkaa se veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita kurkut, sipulirenkaat ja hienonnettu korianteri kulhoon. Mausta kasvikset sokerilla ja suolalla. Lisää öljy ja sitruunamehu, sekoita.
  4. Paista linssimurekemassasta pihvejä: Kuumenna Oivariini rasva paistinpannulla. Muotoile käsin massasta tasapaksuja, n. 1 ½ cm paksuisia pihvejä. Malta antaa pihvien kypsyä keskilämmöllä ennen kääntämistä ja paista ne molemmin puolin.
  5. Lämmitä tai ruskista kevyesti pannulla myös ananasrenkaat, valuta/sivele päälle seesam-chilikastike. Lämmitä myös sämpylät - ne lämpenevät nopeasti esim. leivänpaahtimessa. Koskenlaskijan voit halutessasi myös lämmittää.
  6. Kokoa ainekset hampurilaisiksi ja nauti sellaisenaan tai esim. bataattiranskalaisten kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 166 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 14,8 g
Rasva 9,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search