Kasvishampurilainen

Kasvishampurilainen
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kasvishampurilainen

Kasvishampurilainen

Kasvishampurilaisten täytteenä ovat linssi-maapähkinävoipihvit, jotka valmistuvat ilman kananmunaa. Hampurilaisten parhautta ovat pihvien kanssa aasialaishenkiset "mummon hölskytyskurkut", jotka saavat kaverikseen joko kylmän tai lämpimän cheddarkastikkeen.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset4 hampurilaista

4 hampurilaista
4
hampurilaissämpylää , esim. Pågen brioche hampurilaissämpylä

Linssi-maapähkinäpihvit

350 - 400 g
kypsiä, punaisia linssejä , säilyke
1 dl
½ dl
maapähkinävoita, maustamaton
2 rkl
korppujauhoja
2 rkl (n. 15 g)
ranskalaista sipulikeittoainesta
n. 2 rkl
vettä

Korianteri-kurkut

pala
kurkkua ohuina viipaleina
1
sipuli ohuina viipaleina
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
½ tl
sokeria
¼ tl
suolaa
1 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
½ rkl
sitruunamehua

Muut täytteet

4
ananasviipaletta
2 rkl
chili-seesamikastiketta , Spice Up
1 ½ dl
4 - 8 kpl
salaatinlehtiä

Ohje

  1. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Jätä valumaan.
  2. Yhdistä Koskenlaskija Ruoka, huoneenlämpöinen maapähkinävoi, korppujauhot ja sipulikeittoaines kulhossa. Lisää linssit. Sekoita esim. puuhaarukalla tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä 1 - 2 rkl, riippuen linssien määrästä ja valutusajasta. Jätä massa tekeytymään.
  3. Valmista korianteri-kurkkutäyte: Höylää kurkku juustohöylällä tai leikkaa se veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita kurkut, sipulirenkaat ja hienonnettu korianteri kulhoon. Mausta kasvikset sokerilla ja suolalla. Lisää öljy ja sitruunamehu, sekoita.
  4. Paista linssimurekemassasta pihvejä: Kuumenna Oivariini rasva paistinpannulla. Muotoile käsin massasta tasapaksuja, n. 1 ½ cm paksuisia pihvejä. Malta antaa pihvien kypsyä keskilämmöllä ennen kääntämistä ja paista ne molemmin puolin.
  5. Lämmitä tai ruskista kevyesti pannulla myös ananasrenkaat, valuta/sivele päälle seesam-chilikastike. Lämmitä myös sämpylät - ne lämpenevät nopeasti esim. leivänpaahtimessa. Koskenlaskijan voit halutessasi myös lämmittää.
  6. Kokoa ainekset hampurilaisiksi ja nauti sellaisenaan tai esim. bataattiranskalaisten kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.