Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Inkiväärinen kurpitsa-linssikeitto

Hehkuvan oranssi sosekeitto valmistuu paahdetusta bataatista ja oransseista linsseistä. Tujakan, mutta kuitenkin lempeän potkun keitolle antaa tuore inkivääri ja pippurinen tuorejuusto. Tälle ohjeelle on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo sen olevan terveellisempi vaihtoehto.

Inkiväärinen kurpitsa-linssikeitto
Inkiväärinen kurpitsa-linssikeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg myskikurpitsaa
  • 1 iso (150 g) iso sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 1 kasvisliemikuutio, tarkista tarvittaessa gluteenittomuus
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 8 dl vettä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt kolme pippuria tuorejuust
    Valio Viola® kevyt kolme pippuria tuo lempeän pippurista makua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää…
    Valio Viola® kevyt e200 g kolme pippuria tuorejuusto laktoositon
  • 2 tl sitruunamehua

Pinnalle

  • 1 tl unikonsiemeniä
  • 2 rkl cashewpähkinää

Ohje

  1. Tämän ruokaohjeen mukaan valmistetussa ruoassa on kohtuudella rasvaa, tyydyttynyttä rasvaa ja suolaa.
  2. Halkaise huuhdeltu kurpitsa. Poista siemenet sekä niitä ympäröivä rihmasto. Kuori kurpitsa ja leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi. Paahda kurpitsopaloja air fryerissä tai uunissa kiertoilmalla 200 asteessa 15 min tai kunnes ovat puolikypsiä. Jatka sillä aikaa valmistusta.
  3. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele inkivääri ja valkosipulin kynnet. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa n. 5 min, välillä sekoitellen. Lisää paahdetut kurpitsat.
  4. Lisää vesi ja liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus). Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Huuhtele linssit lävikössä. Lisää joukkoon.
  6. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi n. 10 min, kunnes kasvikset ja linssit ovat kypsyneet.
  7. Soseuta keitto. Lisää tuorejuusto ja sitruunamehu. Sekoita, kunnes tasaista. Jos pidät liemevämmästä keitosta, notkista keittoa vedellä.
  8. Ripottele keiton pinnalle unikonsiemeniä ja rouhittua cashew pähkinää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 55 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 5,1 g
Rasva 2,3 g
Tyydyttynyt rasva 0,8 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search