Siirry sisältöön
Kasvis-linssicurry

Kasvis-linssicurry

Linssipata tehdään nyt curryksi. Kasvisruoka maistuu sekä pääruokana, että lisukkeena. Curryn määrä kannattaa säätää omien makumieltymysten mukaan.

Kasvis-linssicurry

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl punaisia linssejä kuivattuja
  • 600 g kiinteää perunaa
  • 350 g valkokaalia
  • 1 (150 g) iso sipuli
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 rkl currya
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® paksumpi ruokakermaa
    Valio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
    Valio paksumpi ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 3 dl vettä
  • 1½ rkl omena- tai aprikoosihilloa

Ohje

  1. Huuhtele linssit siivilässä juoksevan kylmän veden alla.
  2. Paloittele kuoritut perunat.
  3. Suikaloi kaali ja lohko sipuli.
  4. Kuumenna rasva ja curry isossa, mielellään pinnoitetussa kattilassa. Lisää ensin perunat ja mausta suolalla. pyörittele perunoita hetki curry-rasvaseoksessa. Lisää sitten loput kasvikset ja linssit.
  5. Lisää joukkoon ruokakerma ja muut raaka-aineet.
  6. Anna kasviscurryn muhia miedolla lämmöllä kannen alla n. 25 min välillä sekoittaen. Jos käytät teräskattilaa, huolehdi siitä, ettei ruoka pala pohjaan.
  7. Tarjoa pääruokana (voit tällöin lisätä joukkoon lopuksi esim. kypsiä papuja) tai lihan, kalan tai broilerin lisukkeena.

VINKKI - PUNAKAALI JA CURRY

  1. Valkokaalin sijaan voit käyttää myös punakaalia. Huomioithan, että punakaalista irtoava väri värjää currya vähitellen tummaksi säilytyksen aikana.


  2. Currymausteen määrää kannattaa säädellä oman maun mukaan. Vahvemman curryn ystävät voivat laittaa ruokaan jopa 1 1/2 rkl currya, kun taas miedommasta currysta pitäville riittää 2 tl.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 93 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 11,7 g
Rasva 3,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search