Kasvis-linssicurry

Kasvis-linssicurry

Linssipata tehdään nyt curryksi. Kasvisruoka maistuu sekä pääruokana, että lisukkeena. Curryn määrä kannattaa säätää omien makumieltymysten mukaan.

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl (kuivattuja)
punaisia linssejä
600 g
kiinteää perunaa
350 g
valkokaalia
1 (150 g)
iso sipuli
2 rkl
n. 1 rkl
currya
1 ¼ tl
suolaa
1 prk (2 dl)
3 dl
vettä
1 ½ rkl
omena- tai aprikoosihilloa

Ohje

  1. Huuhtele linssit siivilässä juoksevan kylmän veden alla.
  2. Paloittele kuoritut perunat.
  3. Suikaloi kaali ja lohko sipuli.
  4. Kuumenna rasva ja curry isossa, mielellään pinnoitetussa kattilassa. Lisää ensin perunat ja mausta suolalla. pyörittele perunoita hetki curry-rasvaseoksessa. Lisää sitten loput kasvikset ja linssit.
  5. Lisää joukkoon ruokakerma ja muut raaka-aineet.
  6. Anna kasviscurryn muhia miedolla lämmöllä kannen alla n. 25 min välillä sekoittaen. Jos käytät teräskattilaa, huolehdi siitä, ettei ruoka pala pohjaan.
  7. Tarjoa pääruokana (voit tällöin lisätä joukkoon lopuksi esim. kypsiä papuja) tai lihan, kalan tai broilerin lisukkeena.

Vinkki

* Valkokaalin sijaan voit käyttää myös punakaalia. Huomioithan, että punakaalista irtoava väri värjää currya vähitellen tummaksi säilytyksen aikana.** Currymausteen määrää kannattaa säädellä oman maun mukaan. Vahvemman curryn ystävät voivat laittaa ruokaan jopa 1 1/2 rkl currya, kun taas miedommasta currysta pitäville riittää 2 tl.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
96 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)