
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 dl punaisia linssejä kuivattuja
- 600 g kiinteää perunaa
- 350 g valkokaalia
- 1 (150 g) iso sipuli
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 rkl currya
- 1 tl suolaa
-
1 prk (2 dl)
Valio Eila® paksumpi ruokakermaaValio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
- 3 dl vettä
- 1½ rkl omena- tai aprikoosihilloa
Jaa resepti
Ohje
- Huuhtele linssit siivilässä juoksevan kylmän veden alla.
- Paloittele kuoritut perunat.
- Suikaloi kaali ja lohko sipuli.
- Kuumenna rasva ja curry isossa, mielellään pinnoitetussa kattilassa. Lisää ensin perunat ja mausta suolalla. pyörittele perunoita hetki curry-rasvaseoksessa. Lisää sitten loput kasvikset ja linssit.
- Lisää joukkoon ruokakerma ja muut raaka-aineet.
- Anna kasviscurryn muhia miedolla lämmöllä kannen alla n. 25 min välillä sekoittaen. Jos käytät teräskattilaa, huolehdi siitä, ettei ruoka pala pohjaan.
- Tarjoa pääruokana (voit tällöin lisätä joukkoon lopuksi esim. kypsiä papuja) tai lihan, kalan tai broilerin lisukkeena.
VINKKI - PUNAKAALI JA CURRY
- Valkokaalin sijaan voit käyttää myös punakaalia. Huomioithan, että punakaalista irtoava väri värjää currya vähitellen tummaksi säilytyksen aikana.
-
Currymausteen määrää kannattaa säädellä oman maun mukaan. Vahvemman curryn ystävät voivat laittaa ruokaan jopa 1 1/2 rkl currya, kun taas miedommasta currysta pitäville riittää 2 tl.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
92 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
11,5 g
Rasva
3,2 g
Tyydyttynyt rasva
1,2 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa