Punajuurichutney

Punajuurichutney

Mausteinen ja hapokas chutney valmistetaan hedelmistä ja / tai kasviksista sekä viinietikasta. Maun pyöristää sokeri. Kauniin punainen punajuurichutney sopii mainiosti juustoruokien seuraksi. Kokeile sitä myös erilaisten riista- ja kalaruokien tai vaikka jauhelihapihvien kanssa.

Ainekset4 dl

4 dl
250 g (2 - 3 kpl)
punajuuria
vettä
1 (100 g)
sipuli
1 (125 g)
hapahko omena
¾ dl
sokeria
¾ dl
valkoviinietikkaa
1 dl
2 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Kuori punajuuret. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi (max 0,5 cm x 0,5 cm). Laita kattilaan kiehumaan kannen alle veteen, joka peittää punajuuret.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja omena.
  3. Kun punajuuret ovat kypsiä, kaada vesi pois. Lisää kattilaan sipuli, omena, sokeri, etikka, mehu, inkivääriraaste ja suola. Anna kiehua ilman kantta 10 - 15 min tai kunnes seos on sopivan sakeaa.
  4. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Tarjoa juustokohokkaan, riista- ja kalaruokien tai jauhelihapihvien lisäkkeenä. Sopii myös Valio Kotijuuston tai kotitekoisen juuston lisäkkeeksi.
Vinkki

Vinkki

Punajuuren kypsymisaika vaihtelee vuodenajan ja palakoon mukaan. Tarkista kypsyys.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
74 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
10 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›