Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Makupari Valio Keisarinna ja marjacurd

Marjacurdit (=marjatahnat) yhdessä juuston kanssa tuottavat sekä herkullisen makuelämyksen että silmänruokaa tarjoiluihin. Ne säilyvät viikkoja jääkaapissa, mutta herkullisuutensa ja monikäyttöisyytensä takia, ne hävinevät sieltä yllättävänkin nopeasti :-). Kumpi on sinun suosikkisi - vadelmacurd vai mustikkacurd?

Makupari Valio Keisarinna ja marjacurd
Makupari Valio Keisarinna ja marjacurd

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 1 pkt (300 g)
  Valio Keisarinna® juustoa
  Valio Keisarinna® on ainoa lajissaan: pitkään kypsytetty, puolikova herkuttelujuusto, jonka maussa on samaa hienostunutta karamellimaisuutta…
  Valio Keisarinna® e300 g

Mustikkacurd (n. 400 g)

 • 200 g mustikoita
 • 2 dl hillosokeria
 • 2 keltuaista
 • 100 g
  Valio voita
  Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
  Valio voi 500 g normaalisuolainen
 • ½ tl kardemummaa

Vadelmacurd (n. 400 g)

 • 200 g vadelmia
 • 2 dl hillosokeria
 • 1 varsi
  tuoretta minttua (vahvaa)
  Voit kokeilla myös:
  • 1 pala vaniljatankoa halkaistuna
 • 2 keltuaista
 • 100 g
  Valio voita
  Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
  Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

 1. Mittaa marjat ja hillosokeri kattilaan. Lisää mustikkaseokseen kardemumma ja vadelmaseokseen halutessasi varsi tuoretta minttua tai vaniljatankoa. Keitä mustikkaseosta ilman kantta 6 - 8 min ja vadelmaseosta 8 - 9 min.
 2. Mustikkacurd: Sulata joukkoon voi. Sekoita joukkoon keltuaiset. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes seos on kiehumispisteessä. Nosta sivuun. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja soseuta sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin, kunnes seos on kiinteytynyt tahnaksi.
 3. Vadelmacurd: poista mintunoksa tai vaniljatanko. (Jos haluat curdista siemenettömän, painele seos siivilän läpi lusikkapesällä, kunnes siivilässä on enää siemenet ja siirrä liemi takaisin kattilaan. Tällöin curdin määrä on pienempi.) Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset samalla sekoittaen ja kuumenna kiehumispisteeseen. Poista kattila levyltä. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja soseuta sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin, kunnes seos on kiinteytynyt tahnaksi.
 4. Nosta juusto huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua. Tarjoa marjacurdit juuston päälle sipaistuna tai pursotettuna. Voit myös tarjota curdit kupeista juustotarjottimella.
 5. Kokeile jäljelle jääneitä curdeja myös paahtoleivän päälle. Paahda leipä, höylää päälle juustoa ja laita päälle curdia. Curdit taipuvat myös leivonnaisten täytteiksi.

Vinkki

Siirrä curdit puhtaisiin, kannellisiin lasipurkkeihin. Ne säilyvät jääkaapissa reilu pari viikkoa .

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 336 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 28,3 g
Rasva 21 g
Tyydyttynyt rasva 11,7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search