Makupari Valio Keisarinna ja marjacurd

Makupari Valio Keisarinna ja marjacurd
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Makupari Valio Keisarinna ja marjacurd

Makupari Valio Keisarinna ja marjacurd

Marjacurdit (=marjatahnat) yhdessä juuston kanssa tuottavat sekä herkullisen makuelämyksen että silmänruokaa tarjoiluihin. Ne säilyvät viikkoja jääkaapissa, mutta herkullisuutensa ja monikäyttöisyytensä takia, ne hävinevät sieltä yllättävänkin nopeasti :-). Kumpi on sinun suosikkisi - vadelmacurd vai mustikkacurd?

Valmistusaika

Työaika
15 min
jäähdytys
6 h
Yhteensä
6 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset2 Henkilölle

2
1 pkt (300 g)

Mustikkacurd (n. 400 g)

200 g
mustikoita
2 dl
hillosokeria
2
keltuaista
100 g
1 mm
kardemummaa

Vadelmacurd (n. 400 g)

200 g
vadelmia
2 dl
hillosokeria
( 1 varsi (vahvaa)
tuoretta minttua )

tai vaniljatankoa
2
keltuaista
100 g

Ohje

  1. Mittaa marjat ja hillosokeri kattilaan. Lisää mustikkaseokseen kardemumma ja vadelmaseokseen halutessasi varsi tuoretta minttua tai vaniljatankoa. Keitä mustikkaseosta ilman kantta 6 - 8 min ja vadelmaseosta 8 - 9 min.
  2. Mustikkacurd: Sulata joukkoon voi. Sekoita joukkoon keltuaiset. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes seos on kiehumispisteessä. Nosta sivuun. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja soseuta sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin, kunnes seos on kiinteytynyt tahnaksi.
  3. Vadelmacurd: poista mintunoksa tai vaniljatanko. (Jos haluat curdista siemenettömän, painele seos siivilän läpi lusikkapesällä, kunnes siivilässä on enää siemenet ja siirrä liemi takaisin kattilaan. Tällöin curdin määrä on pienempi.) Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset samalla sekoittaen ja kuumenna kiehumispisteeseen. Poista kattila levyltä. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja soseuta sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin, kunnes seos on kiinteytynyt tahnaksi.
  4. Nosta juusto huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua. Tarjoa marjacurdit juuston päälle sipaistuna tai pursotettuna. Voit myös tarjota curdit kupeista juustotarjottimella.
  5. Kokeile jäljelle jääneitä curdeja myös paahtoleivän päälle. Paahda leipä, höylää päälle juustoa ja laita päälle curdia. Curdit taipuvat myös leivonnaisten täytteiksi.
Vinkki

Vinkki

Siirrä curdit puhtaisiin, kannellisiin lasipurkkeihin. Ne säilyvät jääkaapissa reilu pari viikkoa .

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
336 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.