Makupari Valio Karelia ja mustikkakristalli

Makupari Valio Karelia ja mustikkakristalli

1 h 10 min
helppo
250 kcal / 100g
0
4

Tarjoa juuston makuparina mustikan makua ihan uudessa muodossa. Tämä suolaisen juuston ja makean mustikan yhdistelmä on vastustamaton makupari.

Ainekset

20 annospalaa
1 pkt (350 g)

Mustikkakristalli

2 rkl
kuivattuja mustikoita
1 rkl
kuivattuja karpaloita tai puolukoita
1 tl
sokeria
1 tl
3 dl
pala (n. 5 cm)
vaniljatankoa

Pinnalle

1 tl
mustikkajauhetta tai pakastekuivattua mustikkaa

Ohje

  1. Kelmuta suorakulmainen astia (esim. 18 x 18 cm), jolloin mustikkakristallilevystä tulee n. ½ cm paksu.
  2. Rouhi kuivatut marjat veitsellä. Sekoita sokeri ja agar agar keskenään.
  3. Mittaa mustikkamehu ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Keitä ilman kantta 5 min. Poista tanko.
  4. Kaada agar agar -seos kiehuvaan mehuun samalla sekoittaen. Kiehauta ja nosta levyltä. Lisää marjat ja kaada kelmutettuun astiaan.
  5. Anna hyytyä ensin huoneenlämmössä ½ h ja sitten jääkaapissa ½ h, älä peitä. Leikkaa hakkelukseksi tai kuutioiksi.
  6. Leikkaa juusto annospaloiksi. Nosta päälle mustikkakristallia. Ripottele pinnalle mustikkajauhetta tai siivilän läpi murskattua pakastekuivattua mustikkaa.
  7. Tarjoa alkupalana, jälkiruokana tai juustotarjottimella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
20 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
391 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)