Makupari Valio Karelia ja mustikkakristalli

Makupari Valio Karelia ja mustikkakristalli

Tarjoa juuston makuparina mustikan makua ihan uudessa muodossa. Tämä suolaisen juuston ja makean mustikan yhdistelmä on vastustamaton makupari.

Ainekset20 annospalaa

20 annospalaa
1 pkt (350 g)

Mustikkakristalli

2 rkl
kuivattuja mustikoita
1 rkl
kuivattuja karpaloita tai puolukoita
1 tl
sokeria
1 tl
3 dl
pala (n. 5 cm)
vaniljatankoa

Pinnalle

1 tl
mustikkajauhetta tai pakastekuivattua mustikkaa

Ohje

  1. Kelmuta suorakulmainen astia (esim. 18 x 18 cm), jolloin mustikkakristallilevystä tulee n. ½ cm paksu.
  2. Rouhi kuivatut marjat veitsellä. Sekoita sokeri ja agar agar keskenään.
  3. Mittaa mustikkamehu ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Keitä ilman kantta 5 min. Poista tanko.
  4. Kaada agar agar -seos kiehuvaan mehuun samalla sekoittaen. Kiehauta ja nosta levyltä. Lisää marjat ja kaada kelmutettuun astiaan.
  5. Anna hyytyä ensin huoneenlämmössä ½ h ja sitten jääkaapissa ½ h, älä peitä. Leikkaa hakkelukseksi tai kuutioiksi.
  6. Leikkaa juusto annospaloiksi. Nosta päälle mustikkakristallia. Ripottele pinnalle mustikkajauhetta tai siivilän läpi murskattua pakastekuivattua mustikkaa.
  7. Tarjoa alkupalana, jälkiruokana tai juustotarjottimella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,0 g
Kalsium
391 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)