Siirry sisältöön
Satokausikalenterin hedelmä-juustokuusi
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin hedelmä-juustokuusi

Näyttävä hedelmä-juustokuusi on hauska tarjottava pikkujouluihin tai muihin talven juhliin. Valitse kuusen koristeeksi esimerkiksi omenia, makeita persimoneja, viinirypäleitä sekä satsumalohkoja, joiden kirpeys komppaa mukavasti Valio Luomu™ kermajuustoa.

Satokausikalenterin hedelmä-juustokuusi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Tarvitset

 • 0 kg cocktailtikkuja
 • 1 iso appelsiini
 • 1 porkkana, pitkä

Kuusen täytteet

 • 325 g
  Valio Luomu™ kermajuustoa
  Valio Luomu™ kermajuusto valmistetaan kotimaisesta luomumaidosta Valion Joensuun juustolassa. Maultaan se on lempeä ja hedelmäinen.…
  Valio Luomu™ kermajuusto e325 g
 • 3 persimonia tai sharon-hedelmää
 • 3 omenaa
 • 3 satsumaa
 • 500 g viinirypäleitä

Ohje

 1. Kuori satsumat ja irrota lohkot toisistaan. Pese omenat, persimonit ja viinirypäleet huolellisesti ja kuivaa puhtaalla keittiöliinalla. Leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Viinirypäleet voi jättää kokonaisiksi. Leikkaa Valio Luomu kermajuusto pieniksi kuutioiksi.
 2. Leikkaa appelsiinin tasainen pohja, jotta se pysyy pystyssä. Koverra appelsiinin toiseen päähän reikä, johon voit pystyttää porkkanan.
 3. Työnnä porkkanaan cocktailtikkuja. Kiinnitä hedelmä- ja juustopaloja cocktailtikkuihin niin, että lopputulos muistuttaa kuusta.
 4. Leikkaa lopuksi persimon- tai omenaviipaleesta piparimuotin avulla tähti ja aseta se kuusen latvaan cocktailtikun avulla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 92 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 9 g
Rasva 4,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
 • cocktailtikkuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search