Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Makupari Valio Alppi Kreivi ja rommirypäleet

Rommilla maustetut viinirypäleet ovat samanaikaisesti täyteläisen maukas ja raikkaan pirskahteleva lisäke juustopöytään.

Makupari Valio Alppi Kreivi ja rommirypäleet
Makupari Valio Alppi Kreivi ja rommirypäleet

Ainesosat

annospalaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (300 g)
    Valio Alppi Kreivi® juustoa
    Pitkään kypsytetty Valio Alppi Kreivi® on tuhti ja moniulotteinen vuoristojuusto, jota juustomestarimme ovat kypsyttäneet vähintään…
    Valio Alppi Kreivi® e300 g

Rommirypäleet

  • ¾ dl sokeria
  • 1½ dl vettä
  • ¾ dl tummaa rommia
  • 1 vaniljatanko
  • 300 g tummia viinirypäleitä

Ohje

  1. Kiehauta vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko (raavi siemenet veitsen hamaralla ja lisää seokseen). Kaada sokerivesi kannelliseen, puhtaaseen purkkiin. Sekoita joukkoon rommi. Halutessasi voit myös kiehauttaa rommin, jolloin alkoholi haihtuu ja maku hiukan pehmenee.
  2. Pese rypäleet, halkaise. Upota rommiliemeen. Anna maustua väh. vuorokausi.
  3. Tarjoa rypäleitä juuston kanssa.

Vinkki

Voit käyttää ylijääneen rommiliemen kakun kostutukseen tai taikinoihin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 205 kcal
Proteiini 8,7 g
Hiilihydraatti 12,3 g
Rasva 11,1 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search