Siirry sisältöön
Pullapiiras

Raaka-aine

Valloittavat vadelmat

Ne ovat taas täällä: vadelmat! Katso tästä vinkit, mihin vadelmia haluavan kannattaa suunnata, kuinka vadelmat pakastetaan sekä tietenkin herkulliset vadelmareseptit.

Vadelmakakut ja vadelmaleivonnaiset

Raikkaat vadelmat maistuvat paitsi hulppeissa kakuissa, rapeassa pavlovassa ja mehevässä piirakassa, myös muffinsseissa. Leivo herkullinen pullapiiras tai päästä luovuutesi valloilleen Kinuskikissan vadelmamuffinssien koristelussa. Vadelmaleivonnaisissa on mistä valita!

Sitruuna antaa vadelmaleivonnaisille kivan vivahteen. Vadelmarahkalla ja sitruunakreemillä täytetty pavlova sekä sitruunaiset vadelmamurumuffinssit ovat hurmaavia kahvipöydän makeita.

Myös suklaa ja vadelma ovat vastustamattoman hyvä kombo, joka toimii kerta toisensa jälkeen. Vadelmajuustokakku mutakakkupohjalla on todellinen juhlapöydän herkku! Kokeile yhdistelmää myös taivaallisen herkullisessa vegaanisessa suklaakakussa tai suussasulavissa suolakinuski-vadelma rocky roadeissa.

Yllättävin makupari on punajuuri. Punajuuri-vadelmagalette onkin leipomisen arvoinen makuelämys.

Vadelma ruoanlaitossa

Vadelmat sopivat myös suolaiseen ruokaan. Kokeilun arvoinen resepti on esimerkiksi paahdettu ankanrinta vadelmaviinietikkakastikkeella, joka maistuu taatusti juhlavammissakin hetkissä. Vadelman lempeä kirpeys täydentää ihanasti myös juustoisia salaatteja: kokeile vadelmaa salaatissa yhdessä Keisarinna®- tai AURA®-juuston kanssa.


Tip icon

Tiesitkö tätä vadelmista?

  • Rakkaalla marjalla on monta nimeä: Karjalassa vadelmia kutsutaan vaapukaksi, Pohjois-Suomessa vaaraimeksi. Yleisiä nimiä ovat myös hallain ja vattu.
  • Myös vadelmanlehdet sopivat syötäväksi. Kokeile hauduttaa lehdistä teetä tai käytä ensimmäisen vuoden versoja ruoanlaitossa pinaatin tavoin.

Vadelman makua helposti

Vadelmien maulla pääsee herkuttelemaan myös ilman tuoreita vadelmia. Nappaa ostoskoriin vaikkapa näitä tuotteita ja ihana vadelmahetki on taattu!


Search