Prinsessakakku

Prinsessakakku

1 h 35 min
haastava
298 kcal / 100g
23
31

Prinsessakakku on perinteikäs kahvipöydän leivonnainen. Prinsessakakussa on täytteenä vadelmia, vadelmahilloa sekä vaniljakreemiä tai -kiisseliä ja kakkua koristaa usein vaaleanvihreä marsipaanikuorrute.

Ainekset

15 annosta

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta

Vaniljatäyte

3 ½ dl
1
kananmuna
2 ½ rkl
perunajauhoja
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 dl

Marjatäyte

2 dl
vadelmia
1 dl
vadelmahilloa

Voikreemi

100 g
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria

Kuorrutus ja koristelu

tomusokeria
500 g
marsipaania
ruusu

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  2. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  3. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  4. Sekoita vaniljatäytteen ainekset vaniljasokeria ja kuohukermaa ja lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siitä ensin pieni osa kiisseliin, jotta se notkistuu. Lisää loppu kermavaahto.
  5. Murskaa vadelmat. Sekoita ne hilloon. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Levitä väleihin ohuelti marjatäytettä ja paksu kerros vaniljatäytettä. Aseta kansilevy päälle.
  6. Vatkaa pehmeä voi, siivilöity tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Levitä voikreemi kakun päälle.
  7. Siivilöi pöydälle tomusokeria. Kauli marsipaani levyksi ja siirrä se kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä marsipaani pois. Koristele kakku ruusulla tai muotoile halutessasi marsipaanista koristeita

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
298 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
15 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
94 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)