Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Prinsessakakku

Prinsessakakku on perinteikäs kahvipöydän leivonnainen. Prinsessakakussa on täytteenä vadelmia, vadelmahilloa sekä vaniljakreemiä tai -kiisseliä ja kakkua koristaa usein vaaleanvihreä marsipaanikuorrute.

Prinsessakakku
Prinsessakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vanijakreemi

Vadelmatäyte

  • 1 dl (50 g) vadelmia
  • 1½ dl vadelmahilloa

Kuorrutus ja koristelu

  • 500 g marsipaania
  • 0 kg syötäviä kukkia, esim. luomuruusuja
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
  3. Kaada kakkutaikina leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 8 min.
  4. Kumoa kääretorttulevy sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
  5. Valmista vaniljakreemi: Kiehauta vesi ja sokerit. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöistä voita muutama min. Lisää sokerivettä ohuena nauhana. Vaahdota, kunnes kreemi on ilmavaa ja vaaleaa. Sekoita varoen joukkoon tuorejuusto.
  6. Murskaa vadelmat. Sekoita ne hilloon.
  7. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa jäähtyneestä torttupohjasta 4 erikokoista, kulhoon sopivaa ympyrää.
  8. Levitä väleihin ohuelti marjatäytettä ja runsas kerros vaniljakreemiä, Säästä kreemiä n. 1 dl kakun kuorruttamista varten, anna sen olla huoneenlämmössä. Aseta kansilevy päälle. Peitä kelmulla ja anna tekeytä jääkaapissa muutama tunti.
  9. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä loppu vaniljakreemi ohuelti kakun päälle.
  10. Siivilöi pöydälle tomusokeria. Kauli marsipaani levyksi ja siirrä se kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä marsipaani pois. Koristele kakku ruusuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 355 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 34,1 g
Rasva 21,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • syötäviä kukkia
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search