Prinsessakakku

Prinsessakakku

Prinsessakakku on perinteikäs kahvipöydän leivonnainen. Prinsessakakussa on täytteenä vadelmia, vadelmahilloa sekä vaniljakreemiä tai -kiisseliä ja kakkua koristaa usein vaaleanvihreä marsipaanikuorrute.

3 h 35 min
haastava
367 kcal / 100g
5
32

Ainekset12 annosta

12 annosta

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Vanijakreemi

250 g
¾ dl
vettä
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 rasia (200 g)

Vadelmatäyte

1 dl
vadelmia
1 ½ dl
vadelmahilloa

Kuorrutus ja koristelu

500 g
marsipaania
syötäviä kukkia , esim. luomuruusuja
tomusokeria

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
  3. Kaada kakkutaikina leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 8 min.
  4. Kumoa kääretorttulevy sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
  5. Valmista vaniljakreemi: Kiehauta vesi ja sokerit. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöistä voita muutama min. Lisää sokerivettä ohuena nauhana. Vaahdota, kunnes kreemi on ilmavaa ja vaaleaa. Sekoita varoen joukkoon tuorejuusto.
  6. Murskaa vadelmat. Sekoita ne hilloon.
  7. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa jäähtyneestä torttupohjasta 4 erikokoista , kulhoon sopivaa ympyrää.
  8. Levitä väleihin ohuelti marjatäytettä ja runsas kerros vaniljakreemiä, Säästä kreemiä n. 1 dl kakun kuorruttamista varten, anna sen olla huoneenlämmössä. Aseta kansilevy päälle. Peitä kelmulla ja anna tekeytä jääkaapissa muutama tunti.
  9. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä loppu vaniljakreemi ohuelti kakun päälle.
  10. Siivilöi pöydälle tomusokeria. Kauli marsipaani levyksi ja siirrä se kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä marsipaani pois. Koristele kakku ruusuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
367 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
75 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›