Vadelmajuustokakku

Vadelmajuustokakku

Pehmeän mantelinen kakkupohja ja raikas vadelmatuorejuustotäyte on ilahduttava yhdistelmä kevään ja kesän juhlakauden kakkutarjoiluun. Vadelmajuustokakku on gluteeniton ja saat siitä helposti myös laktoosittoman jättämällä valkosuklaakoristeet kakun päältä pois.

5 h 35 min
keskitaso
272 kcal / 100g
6
34

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

150 g
mantelimassaa
100 g
2
kananmunaa
2 rkl
maissitärkkelystä
½ tl
vaniljajauhetta

Täyte

4
liivatelehteä
200 g
kotimaisia vadelmia
2 rasiaa (à 200 g)
2
valkuaista
¾ dl
sokeria
2 dl
1 rkl
limemehua

Kuorrutus ja koristelu

1
liivatelehti
200 g
vadelmia
1 dl
sokeria
100 g
tuoreita vadelmia
100 g
valkosuklaata
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja mantelimassa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi vaahtoon tärkkelys ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 20 - 22 cm irtopohjavuokaan. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä ja poista vuoasta.
  3. Aseta mantelipohja leivinpaperilla pohjustetun Ø 23 - 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
  4. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Asettele vadelmat pohjan päälle. Vaahdota valkuaiset, lisää sokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana. Vaahdota kerma.
  5. Kuumenna limemehu kiehuvaksi kahvikupissa mikrossa. Sulata siihen valutetut liivatteet. Vatkaa liivateseos tuorejuuston joukkoon. Yhdistä valkuaisvaahto ja kermavaahto kevyesti nostellen tuorejuuston joukkoon. Lusikoi täyte ensin varoen vuoan reunoille ja sitten vadelmien päälle. Tee pintaan lusikalla kiertävä ura keskeltyä alkaen. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
  6. Valmista valkosuklaalastuja (huomioi, että valkosuklaa sisältää laktoosia!): Sulata valkosuklaa. Lusikoi voidellulle leivinpaperille pieniä kasoja riviin. Vedä kasat lusikan pesällä lastuiksi. Nosta lasturivi jähmettymään jääkaappiin kourumaisen astian (esim. puolikas pullo tai patonkipelti) sisälle, jotta ne saavat kaarevan muodon.
  7. Laita liivatelehti pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Keitä vadelmia ja sokeria kattilassa keskilämmöllä n. 10 minuuttia. Siivilöi. Sulata kuumaan vadelmamelbaan liivatelehti, anna jäähtyä hiukan. Kaada vadelmamelbaa kakun pinnalla oleviin uriin. Koristele tuoreilla vadelmilla, valkosuklaalastuilla ja kukilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
272 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)