Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vadelmajuustokakku

Pehmeän mantelinen kakkupohja, raikas vadelma sekä vaniljatuorejuustotäyte ovat ilahduttavan hyvä yhdistelmä. Vadelmajuustokakku on gluteeniton ja saat siitä helposti myös laktoosittoman jättämällä valkosuklaakoristeet kakun päältä pois.

Vadelmajuustokakku
Vadelmajuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g mantelimassaa
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • ½ tl vaniljajauhetta

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 200 g kotimaisia vadelmia
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 2 valkuaista
  • ¾ dl sokeria
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rkl limemehua

Kuorrutus ja koristelu

  • 1 liivatelehti
  • 200 g vadelmia
  • 2 rkl sokeria
  • 100 g tuoreita vadelmia
  • 100 g valkosuklaata
  • 0 kg syötäviä kukkia

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja mantelimassa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi vaahtoon tärkkelys ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 20 - 22 cm irtopohjavuokaan. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä ja poista vuoasta.
  3. Aseta mantelipohja leivinpaperilla pohjustetun Ø 23 - 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
  4. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Asettele vadelmat pohjan päälle. Vaahdota valkuaiset, lisää sokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana. Vaahdota kerma.
  5. Kuumenna limemehu kiehuvaksi kahvikupissa mikrossa. Sulata siihen valutetut liivatteet. Vatkaa liivateseos tuorejuuston joukkoon. Yhdistä valkuaisvaahto ja kermavaahto kevyesti nostellen tuorejuuston joukkoon. Lusikoi täyte ensin varoen vuoan reunoille ja sitten vadelmien päälle. Tee pintaan lusikalla kiertävä ura keskeltyä alkaen. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
  6. Valmista valkosuklaalastuja (huomioi, että valkosuklaa sisältää laktoosia!): Sulata valkosuklaa. Lusikoi voidellulle leivinpaperille pieniä kasoja riviin. Vedä kasat lusikan pesällä lastuiksi. Nosta lasturivi jähmettymään jääkaappiin kourumaisen astian (esim. puolikas pullo tai patonkipelti) sisälle, jotta ne saavat kaarevan muodon.
  7. Laita liivatelehti pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Keitä vadelmia ja sokeria kattilassa keskilämmöllä n. 10 minuuttia. Siivilöi. Sulata kuumaan vadelmamelbaan liivatelehti, anna jäähtyä hiukan. Kaada vadelmamelbaa kakun pinnalla oleviin uriin. Koristele tuoreilla vadelmilla, valkosuklaalastuilla ja kukilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 265 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 18,4 g
Rasva 18,5 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search