Vadelmajuustokakku

Vadelmajuustokakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vadelmajuustokakku

Vadelmajuustokakku

Pehmeän mantelinen kakkupohja, raikas vadelma sekä vaniljatuorejuustotäyte ovat ilahduttavan hyvä yhdistelmä. Vadelmajuustokakku on gluteeniton ja saat siitä helposti myös laktoosittoman jättämällä valkosuklaakoristeet kakun päältä pois.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
20 min
hyydytys
4 h
koristelu
30 min
Yhteensä
5 h 35 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
55 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

150 g
mantelimassaa
100 g
2
kananmunaa
2 rkl
maissitärkkelystä
½ tl
vaniljajauhetta

Täyte

4
liivatelehteä
200 g
kotimaisia vadelmia
2 rasiaa (à 200 g)
2
valkuaista
¾ dl
sokeria
2 dl
1 rkl
limemehua

Kuorrutus ja koristelu

1
liivatelehti
200 g
vadelmia
2 rkl
sokeria
100 g
tuoreita vadelmia
100 g
valkosuklaata
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja mantelimassa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi vaahtoon tärkkelys ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 20 - 22 cm irtopohjavuokaan. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä ja poista vuoasta.
  3. Aseta mantelipohja leivinpaperilla pohjustetun Ø 23 - 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
  4. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Asettele vadelmat pohjan päälle. Vaahdota valkuaiset, lisää sokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana. Vaahdota kerma.
  5. Kuumenna limemehu kiehuvaksi kahvikupissa mikrossa. Sulata siihen valutetut liivatteet. Vatkaa liivateseos tuorejuuston joukkoon. Yhdistä valkuaisvaahto ja kermavaahto kevyesti nostellen tuorejuuston joukkoon. Lusikoi täyte ensin varoen vuoan reunoille ja sitten vadelmien päälle. Tee pintaan lusikalla kiertävä ura keskeltyä alkaen. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
  6. Valmista valkosuklaalastuja (huomioi, että valkosuklaa sisältää laktoosia!): Sulata valkosuklaa. Lusikoi voidellulle leivinpaperille pieniä kasoja riviin. Vedä kasat lusikan pesällä lastuiksi. Nosta lasturivi jähmettymään jääkaappiin kourumaisen astian (esim. puolikas pullo tai patonkipelti) sisälle, jotta ne saavat kaarevan muodon.
  7. Laita liivatelehti pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Keitä vadelmia ja sokeria kattilassa keskilämmöllä n. 10 minuuttia. Siivilöi. Sulata kuumaan vadelmamelbaan liivatelehti, anna jäähtyä hiukan. Kaada vadelmamelbaa kakun pinnalla oleviin uriin. Koristele tuoreilla vadelmilla, valkosuklaalastuilla ja kukilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
268 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.