Siirry sisältöön
Pullapiiras

Pullapiiras

Pyöreä pullapohjainen piiras vadelmarahkatäytteellä. Reunat on kivasti rypytetty ja hunnutettu mantelilastuilla. Pullapiiras on ilahduttava tuliainen ja kahvipöydän herkku.

Pullapiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pullataikina

  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl mantelilastuja

Lisäksi

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa vadelma
    Valio maustettu rahka vadelma sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vadelma laktoositon
  • 0 kg tuoreita marjoja

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Riko kananmuna lasiin. Lisää puolet kananmunasta taikinan joukkoon ja säästä loput voiteluun. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
  2. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla pyöreäksi levyksi. Rypytä taikinalevyn reunat. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele rypytetty reuna kananmunalla ja ripottele reunoille mantelilastuja.
  3. Levitä rahka taikinalevylle reunojen sisäpuolelle.
  4. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  5. Viimeistele jäähtynyt piiras tuoreilla marjoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 256 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 36,6 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita marjoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search