Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Täytetyt kanelipullat

Rakastatko korvapuusteja ja laskiaispullia? Nämä ruotsalaisista kahviloista tutut täytepullat täytetään mantelitäytteellä ja kermavaahdolla. Täydellinen yhdistelmä!

Täytetyt kanelipullat
Täytetyt kanelipullat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g
    Valio voita, huoneenlämpöisenä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Kanelitäyte

  • 100 g
    Valio voita, huoneenlämpöisenä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl kanelia

Mantelitäyte

  • 1 dl Paahdettuja suolattuja manteleita
  • 200 g mantelimassaa
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 rkl vaniljasokeria

Lisäksi

  • 1 kananmuna, voiteluun
  • 0 kg raesokeria
  • 4 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl tomusokeria

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikinaa peitettynä noin 40 minuuttia.
  2. Sekoita kanelitäytteen ainekset kulhossa.
  3. Kumoa pullataikina jauhotetulle työtasolle. Kauli taikina levyksi (n. 35 x 50 cm). Levitä päälle kanelitäyte. Kääri rullaksi. Leikkaa rulla 16 osaan ja siirrä palat kahdelle pellille leikkuupinta ylöspäin. Anna kohota peitettynä 30-40 min.
  4. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 225 asteessa n. 10 min. Jätä jäähtymään liinalla peitettynä.
  5. Tee mantelitäyte. Rouhi mantelit. Raasta mantelimassa. Yhdistä kaikki mantelimassan ainekset kulhossa.
  6. Vispaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla.
  7. Halkaise pullat. Lisää pullien sisään mantelitäytettä ja kermavaahtoa.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 359 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 34,7 g
Rasva 21,7 g
Tyydyttynyt rasva 10,1 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • raesokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search