Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
12 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 7 dl vehnäjauhoja
-
100 g
Valio voita, huoneenlämpöisenäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Kanelitäyte
-
100 g
Valio voita, huoneenlämpöisenäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl fariinisokeria
- ½ dl sokeria
- 1 rkl kanelia
Mantelitäyte
- 1 dl Paahdettuja suolattuja manteleita
- 200 g mantelimassaa
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 rkl vaniljasokeria
Lisäksi
- 1 kananmuna, voiteluun
- 0 kg raesokeria
-
4 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikinaa peitettynä noin 40 minuuttia.
- Sekoita kanelitäytteen ainekset kulhossa.
- Kumoa pullataikina jauhotetulle työtasolle. Kauli taikina levyksi (n. 35 x 50 cm). Levitä päälle kanelitäyte. Kääri rullaksi. Leikkaa rulla 16 osaan ja siirrä palat kahdelle pellille leikkuupinta ylöspäin. Anna kohota peitettynä 30-40 min.
- Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 225 asteessa n. 10 min. Jätä jäähtymään liinalla peitettynä.
- Tee mantelitäyte. Rouhi mantelit. Raasta mantelimassa. Yhdistä kaikki mantelitäytteen ainekset kulhossa.
- Vispaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla.
- Halkaise pullat. Lisää pullien sisään mantelitäytettä ja kermavaahtoa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
359 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
34,7 g
Rasva
21,7 g
Tyydyttynyt rasva
10,1 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- raesokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.