Maritozzi eli italialaiset kermapullat

Maritozzi eli italialaiset kermapullat
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Maritozzi eli italialaiset kermapullat

Maritozzi eli italialaiset kermapullat

Maritozzi on roomalainen kuohkea kermapulla, jonka taikinassa maistuu sitruunankuori ja välissä yksinkertaisimmillaan kuohkea vaniljavaahto. Maritozzin täytteeseen voi kuitenkin valita lisämakua oman maun mukaan esim. laskiaispullan tapaan mantelimassalla tai hillolla.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
12 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 42 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

22 arvostelua

Ainekset12 pullaa

12 pullaa

Voipullataikina

3 dl
1 tl
suolaa
3 rkl
sokeria
25 g
hiivaa
yhden
sitruunan kuori raastettuna
2
kananmunaa
8 ½ dl (n. 550 g)
vehnäjauhoja
75 g

Pinnalle

kananmunaa

Vaniljavaahto (riittää 9:aan pullaan)

1 prk (3,3 dl)
1 prk (200 g)

Halutessasi lisäksi

mansikkahilloa
tai
mantelimassaa
tai
pistaasipastaa

Koristeluun esim.

tomusokeria
syötäviä kukkia
kotimaisia vadelmia
sitruunan kuoriraastetta

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon suola, sokeri, murennettu hiiva ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita. Sekoita joukkoon munat ja jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan levätä 30 min.
  2. Leivo taikinasta 12 pyöreää pullaa, käytä apuna tarvittaessa hiukan jauhoja. Nosta pullat leivinpaperille uunipellille ja anna kohota 15 min.
  3. Voitele pullat kananmunalla.
  4. Paista 225 asteisen uunin keskiosassa n. 12 min. Anna jäähtyä hyvin.
  5. Vaahdota kerma ja vaniljakreemi yhdessä kuohkeaksi. Siirrä pursotuspussiin ja leikkaa kärkeen n. 1 cm:n levyinen aukko.
  6. Halkaise voipullat päältä keskeltä siten, että pulla jää pohjasta n. ½ cm:n matkalta kiinni. Halutessasi laita viillon pohjalle hillo, mantelimassa tai pistaasitahna. Pursota vaniljavaahtoa pullan yläreunaan saakka. Tasoita vaniljavaahto lastalla.
  7. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele esim. kukilla, vadelmilla tai sitruunan kuoriraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.