Maritozzi on roomalainen kuohkea kermapulla, jonka taikinassa maistuu sitruunankuori ja välissä yksinkertaisimmillaan kuohkea vaniljavaahto. Maritozzin täytteeseen voi kuitenkin valita lisämakua oman maun mukaan esim. laskiaispullan tapaan mantelimassalla tai hillolla.
Voipullataikina | |
---|---|
3 dl | |
1 tl | suolaa |
3 rkl | sokeria |
25 g | hiivaa |
yhden | sitruunan kuori raastettuna |
2 | kananmunaa |
8 ½ dl (n. 550 g) | vehnäjauhoja |
75 g | |
Pinnalle | |
kananmunaa | |
Vaniljavaahto (riittää 9:aan pullaan) | |
1 prk (3,3 dl) | |
1 prk (200 g) | |
Halutessasi lisäksi | |
mansikkahilloa | |
tai | mantelimassaa |
tai | pistaasipastaa |
Koristeluun esim. | |
tomusokeria | |
syötäviä kukkia | |
kotimaisia vadelmia | |
sitruunan kuoriraastetta |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.