Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Piparkakkuboston

Joulun herkullisimmassa bostonpullassa maistuu piparkakku. Kruunaa joulupulla ruskistetulla voilla rikastetulla tuorejuustokuorrutteella.

Piparkakkuboston
Piparkakkuboston

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • ¾ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g
    Valio normaalisuolaista voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 1½ rasiaa (à 200 g) Valio Viola® piparkakku tuorejuustoa
  • 2 dl pakastepuolukoita

Ruskistettu voi -kuorrute

  • 100 g
    Valio normaalisuolaista voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ rasiaa (à 200 g) Valio Viola® piparkakku tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria

Lisäksi

  • 0 kg puolukoita koristeluun

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
  2. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 35 x 40 cm:n levyksi. Levitä tuorejuusto levylle. Ripottele puolukat päälle. Kääri napakaksi rullaksi ja leikkaa 12 osaan.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24) pohjalle ja voitele reunat. Asettele kolme palaa vuoan keskelle ja loput palat ympärille leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele boston halutessassi kananmunalla. Paista 200-asteisen uuniin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää. Jätä jäähtymään.
  4. Valmista kuorrute. Kuumenna voi keskilämmöllä pienessä kattilassa, kunnes se on kullanruskeaa ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Sekoita välillä, ettei voi pala pohjaan. Jäähdytä hetki ja sekoita ruskistettu voi tuorejuuston ja tomusokerin joukkoon. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki, jotta se ei ole liian juoksevaa.
  5. Levitä kuorrute pullan pinnalle. Koristele halutessasi puolukoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 259 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 36 g
Rasva 10,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,9 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • puolukoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search